Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. szeptember 9. 22:41

Nem sikerült: Magyarország–Szlovákia 1–2

Képriport
Oda-vissza vertek minket, baj még nincs, remény még van, de a realizmus egyre erősebb.

Hirdetés

Magyarország–Szlovákia 1–2 (0–1)
Euro2020, Eb-selejtező, E csoport, 5. játéknap, Budapest, Groupama Aréna, 18 ezer néző, vezette: Antonio Mateu Lahoz, asszisztensek: Pau Cebrián Devís, Roberto del Palomar (spanyolok).
Magyarország: Gulácsi – Kádár, Orbán, Baráth, Lovrencsics (Bese, 30.) – Nagy (Pátkai, 65.), Kleinheisler (Holender, 85.) – Sallai, Szoboszlai, Dzsudzsák – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Szlovákia: Dubravka – Hancko, Skriniar, Vavro, Satka – Hamsík, Lobotka, Kucka (Gregus, 85.) – Mak (Haraslín, 86.), Bozenik (Ďuriš, 77.), Rusnak. Szövetségi kapitány: Pavel Hapal.
Gól: Szoboszlai (50.), illetve Mak (41.), Bozenik (56.).
Sárga lap: Szoboszlai (6.), Satka (12.), Dzsudzsák (19.), Vavro (41.), Szalai (53.), Baráth (54.), Nagy (59.), Pátkai (69.).

A tizenhetedik percben egyhangúlag megszavaztuk: nyomunk. Ekkor már Sallai másodszor került helyzetbe, csúsztatni próbált, előtte meg balról lőtt a kapu közepe fölé. Kleinheisler is elrontotta az első lövését, de ez rendszeres a válogatott meccseken, utána volt már olyan, hogy akkora gólt lőtt, hogy – szóval sistergős bomba volt.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg az MTI galériáját!

A kaput értékelhetően először Szalai találta el, középről, tizennyolc méterről, picit középre lőtte a „pettyest”, Dubravka tenyerelte oldalra. A félidő hajrája a szlovákoké lett a semmiből: az első értelmes kapura lövésük gól lett, Mak–Hamsík–Mak, lábakon járt a labda, az első számú szlovák (ál)punk igazából Bozeniknek akart középre adni, de a félig lesen lévő csatár mögé ment a labda, így Mak állítás nélkül verte be Gulácsi lábai között a kapu közepébe, 0–1.

A második félidő elején Szalai harcolt ki picit ajándékba kapott szabit, tizenhét méterre kicsit balra a kaputól. Szoboszlai állt oda, és ugyanazt csinálta, mint amit az U-válogatottakban szokott, berakta a felső sarokba, most éppen a jobba. Dubravka úszott, de esélye sem volt, későn látta meg, 1–1.

Hamar visszavették a kékek: jobb oldalt jöttek előre a szlovákok, Lobotka passzolt a tizenhatosra, Bese a túloldalon beragadt, Bozenik meg befogadta Baráthot, és a rövidbe ágyúzott, laposan, 1–2. A 64. percben Orbán első komoly hibáját Mak idétlenkedte el, ha higgadt, beemeli Gulácsi üres kapujába, ehelyett fölé bombázott. Rögtön ezután Dzsudzsák percei következtek, előbb ballal lőtt fölé-mellé, majd középről, jobbal, kicsit középre, Dubravka védte, a szögletnél Szalai került helyzetbe, de a fejese mellé ment. Utána rögtön megint Dzsudzsák lőtt középre szögletet, Pátkai repült, de nem ért tizenegyest a vetődést, sárgát viszont igen.

Akartunk eztán is, de ez kevés volt ma.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Euro2020 férfi labdarúgás foci labdarúgás Szlovákia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés