Szegeden 2019. szeptember 9. 20:16

Feltépte a szegedi színház tetejének rézborítását a vihar, beázik a színpad

Képriport
A szél nemcsak a fémlemezt, a villámhárítót is kitépte a helyéből és itt-ott a tető deszkáit is megszaggatta.
Hirdetés
Hirdetés

A hétfő délutáni vihar több belvárosi épületet is megrongált, a szél felszakította Szegedi Nemzeti Színház Vaszy Viktor tér felőli oldalán a tető rézborítását.

A 1977 és 1986 között készült, vörös rézlemez borítást a viharos erejű szél egy az egyben átfordította a másik oldalra, és csak a fa deszkaszerkezet maradt meg – mondta Barnák László igazgató a Szeged TV-nek.

Így néz most ki a levegőből a színház feltépett teteje

A vihar, mintha csak egy vászon lett volna, áthajlította a tetőlemezt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem tépte le teljesen, így az nem zuhant az utcára. Egy szellőző tetejét is megrongálta a szél. Ráadásul mindez pontosan a színpad fölött történt, ami emiatt jelenleg beázik, ezért Puccini A köpeny című egyfelvonásos operájának jelzésdíszletét fóliával kellett letakarni.
  
Vasárnap este 7 órakor a színházban a Szegedi Szimfonikus Zenekar jubileumi koncertet adna, de egyelőre nem tudni, hogy ezt sikerül-e megtartani. Az igazgató elmondta, bízik benne, hogy a tető sérülését addigra rendbe tudják hozni.

A színház műszaki szakemberei, ha ideiglenes megoldással is, de kedden a további károk elhárítása érdekében lefedik a megsérült tetőt.

A tetőn készült képeinkett a nyitóképünkre, vagy ide kattintva láthatja.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Barnák László Szegedi Nemzeti Színház vihar viharkár