Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 8. 20:55

Soltész Rezső, Csordás Tibi, Kasza Tibor: énekelt, csápolt Tarján

Képriport
Ki kell rakni egy színpadot a Zápor-tóhoz, vele átellenben kell egy ugrálóvár, kis street food, néhány szék, hogy legyen hova leülni, és máris kész a vasárnap délutáni buli. Jó is volt – a közönség szerint is.

Hirdetés

Tápéi koncertje kapcsán már leírtam, de most is tartom, lennék egy napra Soltész Rezső. Tarjánban az I. Tarjáni Napokon, a Zápor-tó melletti színpadon is olyan hangulatot csinált pillanatok alatt, hogy csak miatt érdemes volt kimenni. De volt persze más is:

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

 

  • tánc- és zumbabemutató,
  • kézművessör-kóstoló
  • és egész nap kívánságműsor szólt.

A Szeged Város Közösségéért Közalapítvány szervezésében megvalósult délutánon ott voltak egy kicsit a politikusok is: Fehér Attila, az Összefogás Szegedért Egyesület Tarjánban induló LMP-s képviselőjelöltje, és a szomszédos választókerület MSZP-s jelöltje, Mészáros Tamás együtt beszélgetett Botka László polgármesterjelölttel és a választókkal, de igyekeztek háttérben maradni.

– A családok, nagyszülők lehozták a gyerekeket, nagyon sokan léptek oda hozzánk, mindenkitől biztatást kaptunk – mondta Mészáros Tamás, aki azt is elmondta, mind a három fellépőt szereti, a „komolyzenétől a heavy metálig mindent meghallgatok, ami jó”. A képviselő arról is beszélt, a választókat nagyon érdekli a zöld program, ami elindult Szegeden, fontosnak tartják a környezetvédelmet, a minél élhetőbb környezetet. – Emellett a helyi városrészi tennivalók a fontosak nekik, hogy legyen felújítva a járda, legyen még szebb a játszótér. Megteszünk mindent azért, hogy ez mindenhol így legyen.

Fehér Attila képviselőjelölttel két nyugdíjas asszony beszélgetett. Elmondták neki, hogy a Pentelei soron május közepén a körzet fideszes képviselője, Kothencz János kivágatott egy 1970-ben ültetett fát. A csonkot otthagyták a favágók, azt a lakók szakértővel megvizsgáltatták, és a vizsgálat szerint a növény egészséges volt. Azóta sem kaptak arra választ, miért kellett kivágni onnan a fát. Új fákat azóta a környéken nem ültetett senki.

A képviselőjelölt arról is beszélt, az egyik legfontosabb teendő a Csillag tér környékén egy köztéri kamerahálózat kiépítése volna. – A szubjektív biztonságérzet további javítása nagyon fontos. Ezt egyik pillanatról a másikra nem lehet elérni, de sokat akarok dolgozni azért, hogy minél hamarabb kialakuljon.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Csordás Tibi Fehér Attila kampány Kasza Tibor LMP Mészáros Tamás MSZP önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 Összefogás Szegedért Egyesület Soltész Rezső Tarján Zápor-tó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés