Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 6. 13:57

Nemesi Pál garantálja, amit már Orbán Viktor is garantált

Hangzatos kijelentést tett a Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltje, csak ezt egy ideje már ígérgeti a Fidesz, sőt, maga a miniszterelnök. Nagyon úgy néz ki Nemesi Pál újra csak sértegeti a szegedieket, amikor már nem is ígéri, hanem garantálja a harmadik hidat.

Hirdetés

Hosszú idő után, 2017 januárjában, eljött Szegedre Magyarország miniszterelnöke. Akkor vállalt garanciát Orbán Viktor arra, hogy megépül a harmadik híd Szegeden. A Botka Lászlóval közösen megtartott sajtótájékoztatón jelentette be Orbán Viktor, hogy a Modern Városok Program (MVP) első pontjaként valósul meg a híd. Kormányhatározatot is hoztak rá, sőt egymilliárd forintot is félretettek a tervezés előkészítésére.

Ezután a szegedi déli Tisza-híd az elsők között került ki a MVP-ből. Gyopáros Alpár Botka Lászlónak küldött hivatalos levélben írta le, hogy a 2021–2027-es uniós ciklus előtt a kormány biztos, hogy nem foglalkozik a harmadik híddal, semmilyen forrást nem biztosít rá.

A kormány túlvállalta magát, és nincs rá pénz, írta le Gyopáros.

Jegyezzük meg azt is, amiről Nagy Sándor alpolgármester a Szeged Televízió Fókuszban című adásában beszélt: amit lehetett, az önkormányzat már előkészített, lemodellezett a híddal kapcsolatosan.

Fideszes garancia tehát „egy ideje” már van a hídra. És azt is lehet tudni, a Fidesz megint becsapta a szegedieket, hiszen nem csináltak semmit, annak ellenére, hogy Szeged az összes lehetséges előkészítő munkát elvégezte már, és átadta ezeket a dokumentumokat a kormánynak.

Orbán Viktor garanciája semmire nem volt elég, a Fidesz–KDNP milliárdos jelöltjének garanciája mennyivel tűnik hihetőbbnek, mennyivel erősebb?

Szabó Sándor, Szeged országgyűlési képviselője próbált tenni valamit, hogy mégis megmozduljon a dolog: módosító indítványát azonban a Fidesz–KDNP-s parlamenti többség gondolkodás nélkül szavazta le.

Itt tartunk. Van egy újabb „garanciánk”. Amelyet most bedobott egy Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelölt. Konkrétumok viszont továbbra sincsenek, a kormány nem csinált semmit ebben a kérdésben. De ez a 2017-es orbáni garanciavállalás óta így van. Miért pont most változna meg?

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: déli Tisza-híd Fidesz kampány KDNP Nemesi Pál Orbán Viktor polgármesterjelölt
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés