Túl a városon 2019. szeptember 5. 12:18

Így nem fogott kezet Lázár János Márki-Zay Péterrel

Kettejük viszonya gyakorlatilag értelmezhetetlen.

A Rádió Color oldalán van egy hét másodperces videó, ez:

Nem nagyon kell magyarázni a látottakat.

Hódmezővásárhely polgármestere Facebook-oldalán kommentálta a történteket

„LÁZÁR ÚR NEM BÉKÜLT...

...és nem válaszolt a sajtó kérdéseire, sőt, a felé nyújtott kezemet sem fogadta el”

Merthogy ez egy többször elhalasztott bírósági békítési kísérlet előtt történt a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon abban a büntetőperben, amit Lázár János indított Márki-Zay Péter ellen.

De vissza az eredeti poszthoz! Vásárhely polgármestere azt írja benne:

„A csatolt feljelentéséből (ami azért lett magánvádas büntetőper, mert az ügyészség visszautasította, hogy saját hatáskörében eljárást indítson) láthatóan a biztos úr azt SÉRELMEZI, HOGY A K'ART CSŐDJÉVEL és az általa nem teljesített kárpótlással ÖSSZEFÜGGÉSBE HOZTAM, valamint hogy Szabó Bálint Szeviép-ügyben kapott jutalékával kapcsolatban kérdést tettem fel.

Az is sokatmondó, hogy Lázár ügyvédje ugyanaz a Kriveczki György, aki Havasi Katalin Fidesz-elnököt és annak munkahelyét, a kórházat is képviseli, ráadásul a Területi Választási Bizottságnak az alelnöke. Micsoda véletlenek!

Kérdés még, hogy a vásárhelyi bíróság büntető bírái által jelzett elfogultság miatt itt folytatódik-e a per. Érdeklődve várom, hogy Lázár úr be tudja-e bizonyítani, hogy a K'Art csődjéhez semmi köze nem volt...”

Fontos kiegészítések: „értelemszerű”, hogy a fönti kijelentések egytől egyig „vásárhelyi tartalmak”, azaz Havasi Katalin a vásárhelyi Fidesz elnöke, a vásárhelyi kórházat említi Márki-Zay, a K'Art egy vásárhelyi építőipari vállalkozás volt.

Az egész ügynek pedig egy másik posztban van benne az előzménye, ebben:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hódmezővásárhely Lázár János Márki-Zay Péter