Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 5. 09:46

Javulhat az ivóvíz minősége Szegeden

Fellélegezhetnek a Göndör sor környékén lakók, illetve újabb kilenc utca útfelületét újítják meg. Többek között ezekről döntött a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság csütörtök reggeli ülésén.

Hirdetés

Megszűnhet a Göndör sori szennyvízátemelő környezetében terjengő bűz, ugyanis biofilter berendezéseket szerelnek ide a kellemetlen szagok semlegesítésére. Eddig is voltak ilyen műszerek az építménynél, de most növelik ezek számát, illetve a régieket kitisztítják. A beruházás várhatóan nettó 5 millió forintba kerül majd.

A Szegedet és Algyőt ellátó vízműtelep 10 darab úgynevezett zavarosságmérő beszerzésére kap pénzt. Ezek a 35-55 éve kiépített kutak minőségét fogják ellenőrizni, így gyorsabban tudnak reagálni a szakemberek, ha úgynevezett réteghomok kerül a rendszerbe. Ezek a műszerek online mérnek, így az információk a lehető leggyorsabban eljutnak a hálózatot ellenőrző mérnökökhöz. A költségvetésből nettó 8,7 millió forintot különítettek el erre a célra.

Folytatódik az út- és járdarekonstrukciós program. A most induló ütemben kilenc utca útburkolata újul meg. Ezek a következők: Bencfahát utca, Beszterce utca, Must utca, Máramarosi utca, Babér utca, Gyémánt utca, Kertész utca, Egressy utca, Pihenő utca. Az Egressy utca és Besztercei utcák esetében speciális alapozást kell végezni, ugyanis itt a korábbi útfelület elbontására, illetve új útalap elkészítésére lesz szükség.  

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ivóvízhálózat járdafelújítás útfelújítás Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés