Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Elfogadta a londoni alsóház a rendezetlen Brexit tilalmát célzó tervezetet, Boris Johnson választást kezdeményezett, amihez viszont nincs meg a szükséges többség
Túl a városon 2019. szeptember 4. 22:43 Forrás: MTI

Elfogadta a londoni alsóház a rendezetlen Brexit tilalmát célzó tervezetet, Boris Johnson választást kezdeményezett, amihez viszont nincs meg a szükséges többség

A britek soha véget nem érő szappanoperája ezekben a percekben kapcsol újabb fokozatra.

Hirdetés

Elfogadta a londoni alsóház harmadik olvasatban, vagyis végleges formájában szerda este azt a törvénytervezetet, ami megtiltja Boris Johnson miniszterelnök konzervatív párti kormányának Nagy-Britannia rendezetlen, megállapodás nélküli kiléptetését az Európai Unióból. A 327-299 arányban jóváhagyott tervezet ezután a felső kamara, a Lordok Háza elé kerül további vitára.

Boris Johnson az alsóház szerda esti döntése után bejelentette, hogy előrehozott választások kiírását kezdeményezi október 15-ére. A kormányfő szerint ugyanis a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által beterjesztett törvényjavaslat elfogadása lehetetlenné tette a további érdemi tárgyalást az Európai Unióval a kilépés feltételrendszerét rögzítő új megállapodásról. 

Johnson kijelentette: személyes meggyőződése és kormányának meggyőződése szerint is a kialakult helyzet megköveteli, hogy előrehozott választásokat tartsanak Nagy-Britanniában.

Ezt követően viszont nem sikerült elfogadtatni a londoni alsóházban az előrehozott parlamenti választásokról beterjesztett miniszterelnöki kezdeményezést, mivel a szerda éjjeli szavazáson nem gyűlt össze az indítvány támogatásához szükséges, törvényben előírt kétharmados többség.

(fotó: Getty Images)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Boris Johnson Brexit Egyesült Királyság előrehozott választás kilépés London Nagy-Britannia parlament szavazás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés