• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Asztaloséknak különösen jól jött a beiskolázási támogatás: szeptember közepéig mások is élhetnek ezzel a lehetőséggel
Szegeden 2019. szeptember 4. 14:03 Forrás: Szegedi Tükör

Asztaloséknak különösen jól jött a beiskolázási támogatás: szeptember közepéig mások is élhetnek ezzel a lehetőséggel

Egy olyan családban, ahol öt általános iskolás kezdi meg a tanévet szeptemberben, a város által nyújtott beiskolázási támogatás nagyon nagy segítség. Asztaloséknál egyéb körülmények is nehezítik a megélhetést, ezért az ötvenezer forintnak nagyon örülnek.

Tavasszal égett le az ötgyerekes Asztalos család háza Petőfitelepen, a Pápai utcában. Azóta az IKV átmeneti lakásában élnek az Alsó kikötő soron, ahová néhány napja befogadtak néhány kiscicát is. Asztalosné Zsiga Erika és párja körülbelül 170 ezer forintból tartja el a népes családot, amelynek két tagja, Ádám és Kata most megy első osztályba. Gergő nyolcadikos, Flóra ötödikes, Petra harmadikos lesz szeptembertől, ezért nagyon jól jött számukra a város 10-10 ezer forintos iskolakezdési támogatása. Az önkormányzatnál kellett kérvényezni, és már meg is kapták a pénzt.

A fényképezéskor az öt iskolás gyerek közül négy – Gergő, Ádám, Flóra és Petra – volt otthon az édesanyjukkal (fotók: Szabó Luca)

Gergő azt mondja, végre új iskolatáskát tudtak venni, Petra pedig annak örül leginkább, hogy le tudta cserélni a régi tolltartóját. Az anyuka szerint az összesen 50 ezer forintos keretből minden gyereknek be tudta szerezni az iskolaszereket, így a szűkös költségvetésű család egy fillért sem költött a bevételeiből az iskolakezdésre, mindent meg tudtak oldani a városi támogatásból.

A spórolt pénznek persze van helye máshol, hiszen rövidesen bontani kezdik a petőfitelepi házat, utána majd eldől, miként tudnak új életet kezdeni. Az IKV ingatlanában öt évig biztosan lakhatnak még, de a héttagú család számára elég szűkös a kétszobás lakás. Asztalosné Zsiga Erika azt is elmondta, hogy alsós gyerekei a Bárczi Gusztáv-iskolába, míg a nagyok a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskolába járnak. Szerencsére mindkét oktatási intézmény jól megközelíthető busszal Újszegedről.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Tükör szociális támogatás