Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 2. 18:23

Milliókból járatják le Szegedet

Október 13-án fontos döntést kell majd meghoznia a szegedieknek: ki kell választaniuk, hogy ki vezesse a várost és kik képviseljék őket a következő öt évben. Őszintén hiszem, hogy az önkormányzati választásokon kevésbé számít, ki jobb- vagy baloldali, fontosabb az, hogy mind szegediek vagyunk.

Ilyenkor minden választó a lehető legjobb döntést akarja meghozni a városának, függetlenül a politikai széljárástól. Olyan városvezetést igyekszik választani, amelyről tudja, Szegedért fog dolgozni, azért hogy a város tovább épüljön és gyarapodjon. Persze nem mindig könnyű eldönteni azt, hogy a számtalan induló közül ki erre a legalkalmasabb, főleg amikor ilyen sokan megmérettetik magukat. Vannak azért olyan módszerek, amik segítségével könnyebb a választás. Például akinek valóban fontos Szeged sorsa, az pártállástól függetlenül tud örülni a fejlesztéseknek és felújításoknak, büszke az elért eredményeinkre. Ezen a teszten pedig a helyi Fidesz, élén Nemesi Pállal és Bartók Csabával, többszörösen megbukott.

Emlékezzünk csak, amikor a város úgy döntött, hogy tízezer forinttal támogatja nyugdíjasokat és az általános iskolásokat, a Fideszes politikusok zsigerből utasították el az ötletet, egyenesen felháborodtak a javaslaton. Az idősek és a kisiskolások helyett rögtön a kicsinyes pártérdekeket helyezték előtérbe. Sajnos nem ez volt az utolsó eset, hogy így viselkedtek. Szegeden mindenki elmondhatja a véleményét a rakpart felújításához készített látványtervekről, a szavazók valódi beleszólást kapnak abba, hogyan szülessen újjá a város főutcája, a Tisza. Azonnal érkezett is az előre borítékolható reakció a Fidesztől, az arrogáns gúnyolódás a látványterveken, mindenféle konstruktív tartalom nélkül. Persze nekik a felújítási projektekben egyébként sem a helyiek igényei állnak az első helyen, hanem az, hogy kormányközeli oligarchák legyenek a kivitelezők.

Amikor Nemesi Pál és a Fidesz azzal kampányolnak, hogy Szeged leszakadóban van, nem csak a felújított bölcsődéket és óvodákat, a friss útburkolatokat, az ide települő cégeket, a kiemelkedően népszerű városi fesztiválokat hagyják figyelmen kívül. Semmibe veszik, öntelt gúnnyal kinevetik a temérdek befektetett munkát, a szegediek erőfeszítéseit, érdemeit és álmait. Jól látszik, miről is van szó: amelyik fejlesztést nem a Fidesz hajtotta végre, az rögtön rossz és támadható. Az ő kampányukba az illik bele, hogy a város lemaradásban van, ezért a tényeket sutba dobva ismételgetik ezt megállás nélkül.

Az teljesen egyértelmű, hogy a Fidesznél nem sajnálják a pénzt erre a kampányra. Nemesi Pál mosolyog le a troli oldaláról a reggeli forgalomban, mocskolódó szórólapokkal van tele a postaláda. A „független” polgármesterjelölt Facebook oldalának hirdetési költsége lassan már eléri a kétmillió forintot és még több mint egy hónap van hátra a választásokig. Szomorú azt látni, hogy ezt a sok pénzt és időt elsősorban a város fejlődésének eltagadására, a tisztességgel elvégzett munka lekicsinylésére, és végtére is a szegediek ócsárolására fordítják. Mindez az irigység és az ötlettelenség jele, hiszen ahelyett hogy a helyiek számára vonzó tervekkel állnának elő, inkább épp azokat támadják, akik a városért dolgoznak.

Szerencsére mi, szegediek kitartóbbak vagyunk annál, mint hogy Nemesi Pál reklámokra költött milliói eltántorítsanak minket a terveinktől. Újjá születik a Széchenyi tér és a rakpart, elkészül az új, fedett uszoda. Öröm Szegeden élni és a virágzó turizmus tanúsítja, hogy sokaknak öröm idelátogatni is. A közös munkánk eredményeképp a város tovább épül és gyarapodik, legyünk büszkék az eddigi sikereinkre és dolgozzunk tovább együtt a kitűzött célokért!

GP

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba Fidesz kampány KDNP Nemesi Pál önkormányzati választás önkormányzati választás 2019