Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. szeptember 1. 13:18 Forrás: mti

DK: a tanárhiány alapjaiban veszélyezteti az oktatási rendszert

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az „egyre nyomasztóbb pedagógushiány” alapjaiban veszélyezteti az egész oktatási rendszert - mondta Arató Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

A politikus felszólította a kormányt, ismerje be, hogy megbukott az oktatás központosított modellje. Hangsúlyozta, a korábbi, önkormányzati fenntartású időszakban elképzelhetetlen lett volna egy a jelenlegihez hasonló tanárhiány.

Arató Gergely szerint

ezres nagyságrendben hiányoznak tanárok az iskolákból a szakszervezetektől kapott tájékoztatás, valamint a közszféra álláshirdetései alapján.

Példaként említette, hogy információik szerint van olyan intézmény, ahol teljes tantestületet keresnek. A kormány cserben hagyja a pedagógusokat, akiknek a fizetése egyre inkább lemarad a versenyszféráétól, miközben adminisztrációs terheik növekednek - tette hozzá.

A DK képviselője szerint korábban nem csak több pedagógus volt, de az iskolák is jobban működtek és a szülőknek is érdemi beleszólásuk volt az oktatásba. Amennyiben a kormány ezzel nem akar szembenézni, akkor az világos jelzés arra, hogy az októberi önkormányzati választáson le kell váltani azokat a településvezetőket, akik vita nélkül odaadták a kabinetnek az iskolákat - fogalmazott Arató Gergely.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DK hiány oktatás pedagógus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés