Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Az égi akrobatáké a hétvégén a szegedi légtér: ejtőernyősök küzdenek a reptéren
Szegeden 2019. augusztus 31. 15:44

Az égi akrobatáké a hétvégén a szegedi légtér: ejtőernyősök küzdenek a reptéren

Huszadik alkalommal ad otthont Szeged a hétvégén nemzetközi ejtőernyős célbaugró versenynek. A reptéren vasárnap délutánig hat ország sportolói küzdenek egymással és a légtérrel.
Hirdetés

– Nagy öröm, hogy egy ilyen rangos és különleges nemzetközi sportversenynek idén is Szeged adhat otthont – köszöntötte szombat délben a reptéren felsorakozott sportolókat és a verseny vendégeit Joób Márton, a közgyűlés sportbizottságának elnöke, aki mindjárt hozzá is tette, ő maga is kacérkodik a gondolattal, hogy egyszer kipróbálja a tandemugrást.

A hat ország csapatainak hatvan sportolóját Erdélyi Lajos államtitkár-helyettes is köszöntötte.

Ő többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány egyik legfontosabb feladatának tekinti az országban élők biztonságának megteremtését, ennek fontos része a hazafias nevelés, amelybe a technikai sportok – így a repülés és az ejtőernyős ugrás is – beletartoznak.

(fotó: Rafai Gábor)

A huszadik szegedi versenyre Bosznia, Szlovénia, Szerbia, Bulgária, Románia, Moldávia és Lengyelország ejtőernyősei kaptak meghívást, és a házigazda szegediek is részt vesznek a vasárnap délutánig tartó versenyben.

Magyarország jelenleg legrangosabb ejtőernyős eseményén a négyfős csapatok tagjainak ezer méterről földet érve kell egy 5×5 méteres fehér négyzetbe elhelyezett 2 centiméteres pontot a cipőjük sarkával megérinteniük.

A műszer mindössze 16 centiméteres körben mér, az ennél pontatlanabb ugrást már nem is jegyzik. Hogy ez szinte lehetetlen vállalkozás? Nekünk lehet, de a versenyzők többsége a „nulla centiméterre” gyúr.

A Magyar Tartalékos Szövetség által szervezett nemzetközi verseny eredményhirdetését vasárnap 13 órakor rendezik a Szegedi Repülőtéren.

Előtte délelőtt még érdemes kilátogatni a Bajai útra, és megnézni a legszebb versenyugrásokat.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ejtőernyős szegedi repülőtér verseny Joób Márton