Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 30. 19:30

Fodorkertben idén is elbúcsúztatták a nyarat, de az egyelőre még maradni akar

Képriport
Futóverseny, ugrálóvár, arcfestés és zumba party. Többek között ilyen programokkal várta péntek délután a fodorkerti ligetbe a környék lakóit a körzet önkormányzati képviselője. A nyárbúcsúztató családi délutántól a néhány csepp eső sem tántorított el senkit.

Hirdetés

– Eddig minden évben eljöttem a négy unokámmal. A legnagyobb már 16 éves, de most is szívesen jön. Itt lakunk a közelben és nagyon jó, hogy évről évre megrendezik ezt a programot, mert különlegesen jó hangulata van – mondta Kocsis Imre, aki a közeli József Attila sugárútról hozta el az unokáit nyarat búcsúztatni.

Először 2016-ban rendezték meg a helyi nyárbúcsúztatót hagyományteremtő céllal, ami sikerült is – bizonyítja ezt az, hogy az idén már negyedik alkalommal várták a kicsiket és nagyokat a Murányi és Tölgyes utca találkozásánál, a tízemeletes panelek és a családi házak között megbúvó játszótérre.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

A körzet önkormányzati képviselője, a program ötletgazdája Szénási Róbert elmondta, a körzetében, a petőfitelepi részen már korábban is nagy hagyománya volt az ilyen jellegű családi rendezvényeknek, ám 2014-ben ehhez a választókerülethez csatolták a fodorkerti részt is, ahol nincs a területen közelben művelődési ház.

– Ezért jött az ötlet, hogy akkor szabadtéri programokat szervezzünk. Ez a csendes, eldugott helyen lévő játszótér a szomszédos fitneszparkkal és a közeli kiserdővel kiválóan alkalmasnak bizonyult egy családi délután megrendezésére – mondta el a képviselő.

A gondolatot tett követte és az elmúlt négy évben sikerült is az itt élő közösségeket bevonni a rendezvényekbe.

A hangulatot idén a Kozmosz Táncegyüttes fellépése alapozta meg, majd jöhetett a családi zumba party Reiner Bettyvel.

Délután többek között ugrálóvár, arcfestés, óriás sakk várta a környékbelieket. Nagy sikere volt az apróságoknak szervezett lábbal hajtós kismotor versenynek, sokakat vonzott a rókavadászat és a családi ötpróba is.

– Nagyon örülök annak, hogy az elmúlt években a szegediekkel közösen minden városrészben hagyománnyá tudtuk tenni, hogy évente több családi napot is tartunk. Itt, Fodorkertben is azt tapasztaltam, hogy egyre többen – családok, ismerősök, barátok és szomszédok – eljönnek ezekre a közösségi programokra. A szegediek egyre inkább igénylik, hogy minél több ilyen közösségi rendezvényük legyen. Nekünk is az a célunk, hogy a jövőben ezek számát még tovább növeljük – mondta el a rendezvényre kilátogató Botka László polgármester.

Bár az idén is sikeres volt a fodorkerti nyárbúcsúztató, ám mégis úgy tűnik, a nyár marad: napokig még kánikulát ígérnek a meteorológusok. Hogy ennek örüljünk-e, vagy sem? Mindenki döntse el maga.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László családi nap Fodorkert Szénási Róbert