Hirdetés
Szeged 2019. augusztus 30. 10:09

SZINes kajakörkép

Képriport
Nem egy gourmet fesztivál kínálata található a SZIN-en, azonban mindenki megtalálja a foga alá való ételt, a sültektől, a hamburgeren át, az édességekig. Rövid kajakörkép a Szegedi Ifjúsági Napokról.

Hirdetés

A fesztivál területén számtalan helyen található olyan pavilon, amelyben valamilyen ételt kínálnak a látogatóknak. Természetesen ne számítson senki egy háromfogásos ebédre, de minden olyan megtalálható, amely a látogatók által keresett, gyorsan elfogyasztható és laktató.

Például több helyen is árulnak hamburgereket. Az Inferno Burgernél a sima 1190 forintba kerül, az extra, sok finomságot tartalmazó pedig 1890 forintba. A pult mögött ügyködő Péter elmondta, feltétnek sok minden kérhető itt a hamburgerbe: füstölt sajt, bacon, vagy éppen jalapeno paprika. Kapható pulled pork-os, azaz tépett malachúst tartalmazó burger is, amely igen népszerű a fesztiválozók körében. Elmondta azt is, hogy náluk az élet este 6 óra körül indul be és hajnal 3-4 óráig tart.

Aki hagyományos ételekre vágyik, az a Pizza Futárnál vásárolhat pizza szeleteket. Az ár 890 forinttól indul. Nem hiányozhat a kínálatból a Dönner kebab sem. Itt 890 forint a legolcsóbb ételt, egy tál (ami egy kicsit laktatóbb) 1590 forint. A másik helyen például csirkefalatokat ehetünk sült krumplival 1400 forintért, vagy megkóstolhatjuk a Kolbicét is.

A kínálatban ezek mellett megtalálható a kenyérlángos, ami népszerű a fesztiválozók körében, de találtunk sima lángost árusító helyet is, itt 800 forint egy lángos, amelyre 250 forintért tehetünk feltétet, például sajtot, sonkát, bacont.

Az egyik helyen rábukkantunk a Fornetti pavilonjára is, ahol 290 forintért kapható 10 deka pogácsa. Az itt dolgozó Zsanett elmondta, mivel mindenki ismeri termékeiket, így igen sokan keresik fel őket.

Az egyik kuriózum az ételsoron egy kínai étkezde, amelynek tulajdonosa, Liu elmondta, most először jelentek meg ilyen rendezvényen. Különlegességük a kínai óriás tekercs, amelybe többek között csirkehús, babcsíra és kacsaszósz található, kérhető simán és csípősen is, sőt még sült baconnal is. Hozzátette, egyre többen jönnek hozzájuk és kóstolják meg a kínai ízeket.

Újdonság a SZIN-en az ALDI fesztiválboltja, amelyben többek között friss zöldségek és gyümölcsök, felvágottak, tejtermékek és üdítők kaphatók. A bolt melletti Grill Zóna nagyon népszerű a fesztiválozók körében, itt az üzletben vásárolt grilltermékeket ingyenesen készre sütik. A legtöbben grillkolbászt, karajt és csirkemellet vásárolnak és süttetik meg a profikkal.

Az édességet kedvelők számára ott van az Édes álom elnevezésű hely, ahol 1400 forintért fogyaszthatunk el waffelbe rakott fagylaltot. Ez az alap kínálat, amely tovább színesíthető különféle feltétekkel. A pult mögött álló fiatalember, Keszi elmondta, már több rendezvényen is ott voltak, de a SZIN-en most vannak először. Magyarországon még újdonságnak számít ez az édesség, így egy kicsit fenntartásokkal fogadják a fesztiválozók. „De már kezdenek rákapni, egyre többen jönnek vissza” – mondta nevetve.

Aki igazi hazai ízekre vágyik és szereti az édességet, annak ott az Aranybarna palacsinta. Itt mi mást lehetne kapni, mint igazi, házi palacsintát 400 forintért. A pult mögött Tivadar 7 gázégőn süti az édességet, amelyet felesége tölt meg. Elárulta a legnépszerűbb az ananászlekváros, a nutellás és a baracklekváros. Miközben klasszikus módon, feldobva fordította meg a sülő palacsintákat, elmondta a fesztiválozók inkább este palacsintáznak, de akkor folyamatosan kell dolgozniuk. Tivadar hozzátette, még az esti nagykoncert után is nagy volt náluk a nyüzsgés, sokan keresték fel őket. A Kecskemétről érkezett házaspár azt nem árulta el, hogy a fesztivál első napján mennyi palacsintát sütöttek ki, csak annyit mondtak: nagyon sokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ételek SZIN 2019