Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 30. 09:05

Öt éve nyomoznak a szegedi fantomdiákok ügyében

Még mindig nem zárult le a nyomozás a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola ügyében, ahol a gyanú szerint fantomdiákok után is igényeltek évi 150 ezer forint állami támogatást.

Hirdetés

Az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány 2002-től működtette a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskolát (SZEFI), amely az érettségire felkészítő képzés mellett OKJ-s szakképzési lehetőséget kínált a tanulmányaikat folytatni kívánó felnőtteknek.

2014 júliusában arról tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága, hogy az intézményben ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt, de részleteket nem árult el.

A sajtóban olyan információk jelentek meg, hogy az elkövetési érték 50 és 500 millió forint között volt.

Hüvös László fideszes, majd KDNP-s önkormányzati képviselő 2010. novembertől 2014. februárig igazgatóként dolgozott a SZEFI-ben, és akkor elmondta, februárban a kezdeményezésére közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonya. Állította, hogy a távozása semmilyen összefüggésben nem állt azokkal a szerinte rendben lezajlott ellenőrzésekkel, amelyeket a Magyar Államkincstár végzett többször is az intézményben. Hüvöst 2014 augusztusában kinevezték a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola intézményvezetőjének, de tavaly ősszel lemondott a posztjáról.

A SZEFI vezető beosztású munkatársa, Angyalné Kovács Anikó 2014 júliusában nyilatkozott a sajtónak. – Lehet, hogy kamudiákokat keresnek, de mi minden tanulónkkal el tudunk számolni, aki után felvettük az évi mintegy 150 ezer forint állami támogatást – mondta akkor Angyalné, aki 2016 júliusától főigazgatóként irányította a Szegedi Szakképzési Centrumot, amit pár hete már Erdélyi Margit vezet. Angyalné Kovács Anikó a mórahalmi szakképző iskola igazgatója.

A birosag.hu adatai szerint az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány végelszámolás alatt áll.

Tájékoztatom, hogy a folyamatban lévő ügyről a NAV nem hozhat nyilvánosságra részleteket – válaszolta kérdésünkre Varga Sándor, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának vezetőhelyettese.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hűtlen kezelés Hüvös László nyomozás Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés