Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Előre isznak a medve bőrére: itt vannak a Fidesz tervei az önkormányzat átvételére
Szegeden 2019. augusztus 29. 14:19

Előre isznak a medve bőrére: itt vannak a Fidesz tervei az önkormányzat átvételére

Portálunk megszerezte a Fidesz győzelmi terveit. Bár sem a közvélemény-kutatások, sem az európai parlamenti választás eredménye nem azt valószínűsíti, hogy a Fidesznek esélye lenne Szegeden megnyerni az önkormányzati választást biztos, ami biztos máris elosztották egymás közt a városházi pozíciókat.

Hirdetés

Amiben Nemesi Pálnak semmilyen szerepet nem szánnak. Megbízható fideszes forrásaink szerint úgy látják, Nemesi már nyugdíjaskorú, a város működtetésével kapcsolatos feladatokkal győzelem esetén se terhelnék: rá csak a választási kampányban számítanak.

Szeged vezetése érdemben a városi Fidesz-szervezet kezébe kerülne:

  • Bartók Csaba, a városi Fidesz-elnök lenne az általános alpolgármester,
  • Tápai Péter alelnök a városüzemeltetési alpolgármester,
  • Haág Zalán képviselő pedig a kulturális és oktatási alpolgármester.

A Polgármesteri Hivatalt is teljesen lecserélnék. Bartha László volt fideszes polgármester ügyvédje, Ádám Attila lenne a jegyző, akinek a fő feladata a köztisztviselői kar átrostálása lenne – lojalitás tekintetében.

Nagyon nem volna meglepő, ha akit – feltehetően a nagy többséget – Ádám és a Fidesz nem találna mindenekfölött hűségesnek, azt kitennék az Polgármesteri Hivatalból. Továbbá nyilván annak is mennie kellene, akinek a helyét valamelyik Fidesz-politikus rokona, barátja, ismerőse vagy üzletfele nézte ki magának.

Ugyanez vonatkozik, ahogy 2010-ben is, az összes önkormányzat intézményre és cégre. Ezek vezetőit első körben váltanák le, szintén nem a hozzáértés, hanem a párthűség alapján, de idővel a „tisztogatás” kiterjed majd az alsóbb szintekre is.

A győztes mindent visz stratégiája ma már szokványos Magyarországon – főként a Fidesznél. Pedig eredendően nem volt ez így, Orbán Viktor a 1998-as parlamenti választás után alkalmazta először (azzal hencegett, hogy „ki lehet dobni a kormányzati telefonkönyveket” – tudniillik mindenkit kirúgnak), 2010-ben, a második rendszerváltásnak nevezett NER kiépítésénél másodszor.

Ugyanígy teljes és tökéletes hatalomátvételt vittek végbe 2006-ban, az önkormányzati választás után a megnyert városokban, vagy Pécsen például 2009-ben, amikor átvették a város irányítását: nemcsak a városok politikai vezetését cserélték le, hanem a teljes önkormányzatot.

A szakértők pótolhatók, a hozzáértés nem számít, csak a párthűség és a föltétlen lojalitás. A Fideszben nem ejtenek foglyokat. Virág elvtárstól megtanulták:

„Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz kampány önkormányzati választás önkormányzati választás 2019