Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 29. 11:42

Kampánytéma lett a 7F-es buszjárat

Heves érzelmeket váltott ki a városi közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottságának csütörtöki ülésén a 7F-es buszjárat sűrűbb indításáról szóló előterjesztés. Az ok, hogy a kampányban minden apró módosításnak jelentősége lehet.
Hirdetés

Korábban teljes egyetértés volt a bizottsági tagok között arról, hogy sűrítsék a Sziksóstóról, Subasáról, illetve Öreghegy dűlőről közlekedő buszokat, most azonban Mihálffy Béla képviselő szerette volna, ha ezt a módosítást az utasszámlálások mellőzésével egészen jövő év közepéig biztosítanák. Az eredeti előterjesztésben ugyanis az szerepel, hogy szeptember 2-től sűrítőjáratokat indítanának a következő időpontokban: Kiskundorozsma, Fürdő megállóhelyről: 06:10, 07:10, 16:03, 17:03 és 18:03 órakor, a Mars térről pedig 05:45, 06:45, 15:38, 16:38 és 17:38 órakor. Ez azt jelentené, hogy csúcsidőben az eredeti 40 perc helyett csak húsz percet kellene várni új járat indulására.

Erre a sűrítésre biztosított az anyagi fedezet október végéig, ugyanakkor Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester szerint meg kell mérni az utasforgalmat, és csak utána szabad dönteni arról, hogy érdemes-e a sűrített menetrendet fenntartani. Mihálffy képviselőt arra kérte, minél több helyi lakosnak mondja el, hogy sűrűbben indulnak a buszok, így a felmérés eredménye is kedvező lehet, így meg tudják majd hosszabbítani az új menetrend hatályát.

A dorozsmai képviselő viszont azt szerette volna, hogy szülessen olyan határozat, amely garantálja az új menetrendet legalább év végéig. Mivel városi közgyűlés csak a helyhatósági választások után lesz - feltehetőleg október végén - Nagy Sándor szerint nem lesz akadálya annak, hogy az új összetételű képviselő-testület az utasszámlálás eredményeit látva megalapozottan döntsön a járatsűrűség fenntartásáról. A bizottsági tagok végül az eredeti előterjesztést fogadták el, így a 7F-es járat új menetrendjének esetleges meghosszabbításáról már az új közgyűlés dönt majd.

Ha nem is húsba, de legalábbis fába vágó kérdésről is döntöttek a bizottsági tagok. A választási eljárásról szóló 2013-as, plakátkihelyezésre vonatkozó rendelkezés fás szárú növényekre vonatkozó passzusát ugyanis kiegészítették. Ennek értelmében tilos olyan plakátolás, mely közvetve vagy közvetlenül sérti a fa épségét. Ez elsősorban a durva szögelésekre, csavarozásokra és egyéb csonkolásokra értendő. Ugyanakkor a plakátot kihelyező pártnak vagy szervezetnek gondoskodnia kell arról is, hogy a választást követően eltávolítsák a hirdetményt a fáról.     

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bizottsági ülés busz menetrend Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 7F Kiskundorozsma