Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 28. 14:02

Három szegedi helyszínen épül kisméretű focipálya

A városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottsága szerdai ülésén elfogadta azt az előterjesztést, mely szerint egy tápéi helyszínen, valamint egy dorozsmai és egy rókusi óvodában speciális focipályák épülhetnek.

Hirdetés

A Magyar Labdarúgó Szövetség grund pályaépítési programja lehetővé teszi, hogy olyan intézményekben, melyek adottságai ezt lehetővé teszik, kisméretű focipályát építsenek a szövetség anyagi támogatásával. A cél 37x18 méteres műfüves pályák építése, melyre a költségek 70 százalékát biztosítja a labdarúgó szövetség, amit a város 30 százalék önerővel egészítene ki. Az önkormányzat feladata a terep előkészítése, amire mintegy 15 millió forintot szánnak. A sportszövetségnek ugyanakkor be kell fizetni 18 millió forintot, ami az önrészt képezi.   

Szeged már korábban csatlakozott a programhoz, ám a kijelölt négy intézménynél a terepszemle alkalmával kiderült, hogy túl kicsi a rendelkezésre álló terület, illetve fákat kéne kivágni. Ezért az önkormányzat újra felmérte a lehetőségeket, és három olyan helyszínt talált, melyekben adottak a feltételek a megfelelő méretű pályák megépítéséhez. Ezek a kiskundorozsmai Jerney Utcai Óvoda, a rókusi Petresi Utcai Óvoda, valamint a tápéi Körös soron lévő terület.

Az önkormányzat a beruházásokról szóló együttműködési megállapodást az előterjesztés elfogadásával jóváhagyta. Szentgyörgyi Pál alpolgármester tájékoztatása szerint a munkálatok már szeptember folyamán megindulhatnak. Az elkészült pályák az önkormányzati intézmények kezelésében lesznek, így a karbantartás is városi feladat lesz. A különleges pályákon rengeteg gyerek sportolhat majd, és elképzelhető, hogy a következő pályázati ciklusban újabb pályák megépítésére kerülhet sor. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci focipálya Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság ovifoci
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés