Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 28. 12:39

Marad a platánsor, sőt több fa lehet a Széchenyi téren!

Több fa és nagyobb zöldfelület lesz Szeged megújuló főterén, a Széchenyi téren – ez egyértelműen kiderül a Széchenyi téri rekonstrukció eddig elkészült terveiből. 

Hirdetés

A jelenlegihez képest több mint hatvan új fát telepítenek és közel húsz százalékkal, 3245 négyzetméterrel növelik a zöldfelületet a Széchenyi tér átépítésekor az eddig elkészült tervek szerint. A zöld- és vízfelület növelésével, a klímatudatos tervezéssel, a víz helyben tartásával a matuzsálemi korú, 130 éves platánfák is nagyon jól járnak, amelyekhez nem nyúlnak a rekonstrukció során.

A magnóliák a város egyik jelképének számítanak, amit nagyon szeretnek a szegediek és a Szegedre érkező vendégek, mert tavasszal gyönyörű színélményt és illatorgiát okoznak. A tervezők fontosnak tartják ennek a hangulatnak a továbbalakítását és újabb magnóliafák ültetésével kívánnak magnóliakertet létrehozni.

A Széchenyi tér felújítási tervei szinkronban vannak az önkormányzat elképzeléseivel, amely minden ilyen és ehhez hasonló rekonstrukciónál elsődlegesnek tartja a fák számának és a zöldfelületeknek a növelését a zöldváros, a mikroklíma, az élhetőség, a jó közérzet megtartása és elősegítése érdekében, mert a városvezetés célja, hogy Szeged legyen a legzöldebb magyar város.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: rekonstrukció Széchenyi tér zöldfelület
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés