Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Látványos csapatással indul a négynapos buli – Ezeket hallgasd meg szerdán a SZIN-en!
Művház 2019. augusztus 28. 12:30

Látványos csapatással indul a négynapos buli – Ezeket hallgasd meg szerdán a SZIN-en!

A Szegedi Ifjúsági Napok minden napján elmondjuk, hogy szerintünk kiket és miért érdemes meghallgatni a fesztiválon.

Hirdetés

AFROJACK

Ha azt mondjuk, hogy SZIN első estéjét egy 32 éves, feltűnően magas holland srác, Nick van de Wall fogja zárni a nagyszínpadon, az valószínűleg nem sokakat hoz izgalomba. Pedig valószínűleg soha nem lépett még fel ezen a fesztiválon olyan DJ, aki az adott pillanatban akkora világsztár lett volna, mint a SZIN első estéjének húzó neve, Afrojack, aki ezen a néven viszont már garantált, hogy komoly tömegeket fog megmozgatni a Partüfrdőn. A srác közel tíz éve stabilan a sokak által mérvadónak gondolt DJ Magazine Top 100-as dj-listájának első tíz helyezettje között van, a világ legnagyobb dance-fesztiváljainak rendszeres fellépője, az évtized populáris zenei irányvonalát alapvetően meghatározó EDM-őrület egyik meghatározó képviselője, aki ennek megfelelően valószínűleg a Tisza-parton sem egy szolid ambient-szettel fogja aludni küldeni a közönséget, hanem valószínűleg egy pofátlanul hatásvadász, drop-bombákkal teletűzdelt műsorral igyekszik majd azt is ugrálásra késztetni, aki amúgy a Road vagy a Depresszió koncertje miatt ment ki a fesztiválra. A szervezők szerint egyébként a SZIN történetének leglátványosabb fellépésére készülnek Afrojackkel: lesz egy csomó ledfal, pirotechnika, meg egyebek, amik a tervek szerint nagyon jól néznek majd ki, miközben a holland nagyjából valami olyasmit fog játszani, mint ami az alábbi, az idei Tomorrowlanden készült videóban is hallható.

MAJKA

Majka pályafutása valószínűleg egyik legemlékezetesebb koncertjét adta tavaly a SZIN-en, de nem azért, mert annyira jól sikerült volna a fellépése, hanem mert itt jött el az pillanat, hogy egy újabb backstage-hiszti után szakítson rappertársával, Curtisszel. 2018 egyik legnagyobb bulvárbombája robbant akkor a Partfürdőn, aminek vicces fejleménye lenne, ha idén pedig váratlanul itt állnának újra össze, de erre persze nem sok esély van. Arra viszont igen, hogy Afrojack előtt Majka is komoly tömegjeleneteket okozzon a nagyszínpadnál, az ország egyik legnépszerűbb előadójára biztosan sokan lesznek kíváncsiak, és mint azt már többször megírtuk, a koncertjei egész tűrhetőek szoktak lenni ahhoz képest, hogy alapvetően mire számít az ember valakitől, aki legalább annyira TV2-es show-műsorok házigazdája, mint rapper. Nincsenek bennfentes információink, de a fesztiválon ma fog fellépni Horváth Tamás is, ráadásul a két koncert nem üti egymást, így az sem kizárt, hogy az alábbi számot esetleg együtt adják elő a nagyszínpadon.

BRAINS

A SZIN-en idén is két nagyszínpad van, az „eredeti” mellett a másikat szokás szerint a fesztivál ellenkező oldalán állították fel. Itt fog énekelni a már említett Horváth Tamás is, viszont a szerda esti programból mi inkább a Brains koncertjét ajánljuk. Persze, nem a különleges zenei élményért, hanem egy garantált ugrálásért. Többször megírtuk már, hogy a Brains egy tökéletes fesztiválzenekar: akinek esze ágában sincs őket mondjuk otthon, vagy a kocsiban hallgatni, az is jól szórakozhat koncertjeiken, amik általában tele vannak energiával, lendülettel, így aki arra használ egy ilyen fesztivált, mint amire való, az biztosan nem fog bennük csalódni.

SAIID

Az nem kérdés, hogy az Akkezdet Phiai volt az egyik legjobb dolog, ami a magyar hiphopban az elmúlt 20 évben történt. Az viszont igen, hogy mennyire működhet a legendás duóval ismertté vált Saiid szóló fellépése délután öt órakor, valószínűleg dögmelegben a SZIN-en. Akit a nehezítő körülmények nem tántorítanak el és szereti a jófajta, eszes hiphopot, az ezt a Bomba Gold Stage-nek nevezett helyszínen derítheti ki.

SUPERNEM

A szerda (meg úgy általában az idei SZIN) rockzenei felhozatala finoman szólva sem erős, de hát a világ sem a rockzenéről szól mostanában. Ezt jól mutatja, hogy azoknak, akik továbbra is a gitár a legfontosabb hangszer, legjobb szívvel Papp Szabiék fellépését tudjuk ajánlani a Royal Arénában. A Supernem koncertjei szinte mindig nagyon rendben vannak, jó hangulatúak és kellő energia van bennük ahhoz, hogy legalább akkorát ugráljon rájuk az ember, mint akármelyik DJ-re hajnalban. Kicsit korán kezdenek, de hát ki mondta, hogy egy fesztiválon csak éjszaka lehet ugrálni?

Buli, buli, buli

A koncertek, fellépések utáni éjszakai bulizáshoz szerdán mi elsősorban a DC x Wemsical Stage nevű helyszínt, a Casablanca Stage-et, valamint a Luxfunk Rárdió és a szegedi Funky Mission közös helyszínét javasoljuk. Utóbbin két kiváló zenész/dj, Andrew J. és DJ Quick fognak játszani feketezenéket DJ Alma esti bemelegítője után, a Wemsical Stage-en Humppa Party lesz különlegesen furcsa és őrült zenékkel, míg a Casablanca helyszínén jobbfajta house, tech-house, minimal, techno és hasonló zenék kerülnek majd elő a dj-k listáját nézve.

További programokért ide érdemes kattintani.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: buli dj fesztivál koncert programajánló Szegedi Ifjúsági Napok SZIN 2019 Afrojack Brains dance Majka pop rock Saiid Supernem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés