Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 27. 15:20

Elhunyt Tóth László, Szeged egykori jegyzője

Kedd reggel 85 éves korában érte a halál.

Tóth László 1934-ben született Tiszanagyfalun. 1958-ban került a Szeged Megyei Jogú Városi Tanács alkalmazásába, ahol 1973-tól 1989-ig a tervosztály, a terv- és munkaügyi osztály vezetőjeként, majd a végrehajtó bizottság titkáraként dolgozott, majd utána jegyzői megbízatást, illetve kinevezést kapott.

Tóth László jegyzőként dolgozott Szeged rendszerváltás utáni első és második polgármestere, Lippai Pál és Szalay István ideje alatt a városházán.

Tóth László a több mint negyvenéves közszolgálati pályafutása alatt tanúbizonyságot tett az átlagon felüli szakmai tudásáról és hozzáértéséről. Tervosztályvezetőként nagy hangsúlyt fektetett Szeged város beruházási-tervezési feladatainak irányítására, a megvalósításhoz szükséges pénzügyi feltételek előteremtésére.

Jelentős érdeme volt Szeged város több kiemelt beruházásának megvalósításában, például a Somogyi-könyvtár, a Bertalan híd és a harmadik körút építésében. Tóth László az utolsó városszéli utca csatornájától a dóm tornyáig ismerte a várost. A harmadik körút építését például úgy ellenőrizte, hogy beállt dolgozni, és csak fél nap elteltével fedte fel, hogy ő a tervosztály vezetője.

A rendszerváltást követően jegyzőként jelentős munkát végzett az önkormányzati feladat-hatáskör gyakorlására alkalmas, egységes polgármesteri hivatali szervezet kialakításában, valamint az önkormányzati vagyon helyzetének felmérésében. 1999-ben vonult nyugdíjba.

A temetéséről családja később intézkedik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyász halál jegyző Tóth László