Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 27. 13:26

SZIN: a legzöldebb, a legbiztonságosabb hazai fesztivál

Képriport
Szerdán nyílik az ország legtradicionálisabb könnyűzenei fesztiválja, az idén 51 éves SZIN, amelyet 2003 óta szegedi önkormányzat szervez. A program sikere minden várakozásunkat felülmúlta – mondta el Botka László polgármester a rendezvény megelőző terepbejáráson tartott sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

– Az önkormányzat részben uniós, részben saját forrásból 500 millió forintot fordított a Partfürdő fejlesztésére – mondta el a SZIN-sajtótájékoztatóján a városvezető. Teljes egészében felújították ennek köszönhetően a terület elektronikus hálózatát, amely a korábbiaknál sokkal nagyobb biztonságot jelent a fesztiválnak is. Erre azért is nagy szükség van, mert tizenkét helyszínen zajlik a fesztivál, amelynek óriási a villamosenergia igénye.

Új transzformátorállomás szolgálja ki a Partfürdőt, így kiváltották azokat a korábban alkalmazott aggregátorokat, amelyek a nagyszínpadok áramigényét biztosították. E mellett korszerűsítették a közvilágítást is, 92 energiatakarékos lámpát szereltek fel. Botka László mindehhez hozzátette: növelték a tusolók és a WC-k számát. Ez utóbbiak is azt jelzik, hogy jelentős felújításon esett át a Partfürdő víz- és csatornarendszere.

Az idén egyharmaddal több vendéget tud fogadni a SZIN – újságolta a polgármester. Mindennek azért nagy a jelentősége, mert tavaly lépte át először a látogatószám a bűvös százezres számot, ám az utolsó két napon többezren kívül rekedtek, mert biztonsági okokból nem engedhettek be több embert. Ilyen kellemetlenségre idén nem kell készülni. Erre alapozta Botka László azt a véleményét, hogy nagy valószínűséggel látogatócsúcsot állít fel 2019-ben a SZIN.

Az idei SZIN-en tizenkét helyszínen több mint kétszáz produkciót láthat a közönség, ezek között hét külföldi világsztár lép fel Szegeden. Újdonság, hogy a Karácsonyi Vásárban nagyon népszerű óriáskereket felállították a SZIN-en – hallhattuk és láthattuk a terepbejáráson.

Kattintson fötni képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A SZIN a legzöldebb és a legbiztonságosabb fesztiválja az országnak – jelezte a városvezető. Utóbbira garancia, hogy a katasztrófavédelem, a rendőrség és mentők kedden közös terepbejáráson ellenőrizték az előkészületeket. Botka László ennek kapcsán kitért arra, hogy számára szülőként is nagyon fontos, hogy biztonságos a SZIN. A rendezvény egészségügyi biztosításában egy szakorvos, egy orvosi mentőtiszt, négy mentőápoló és három mentőautó vezető vesz részt huszonnégy órás készenlétben. Egy-egy rohamkocsi, esetkocsi és mentőgépkocsi teljesít szolgálatot a SZIN-en.

Az időjárás úgy tűnik kegyes lesz a SZIN-hez. A nyár utolsó nagy könnyűzenei fesztiváljának idejére napsütést, meleget és csapadék nélküli időt ígér a meteorológia. A fesztivál kedden délután nyitja kapuit, a sátorral beköltözők ekkortól foglalhatják el helyüket. A Partfürdő tizenhat hektáros területe garancia a fesztivál sikerére. Az esemény főszervezője, Jávorszky Iván, az IH vezetője elmondta: igyekeztek minden váratlan eseményre felkészülni. A magyarországi fesztiválszezon lezáró eseménye az augusztus végi SZIN, amelyre több mint százezer látogatót várnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László partfürdő Szegedi Ifjúsági Napok SZIN SZIN 2019
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés