Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Botka László: A szegediek a csendes és eredményes önkormányzati munka folytatását akarják
Szegeden 2019. augusztus 26. 20:01

Botka László: A szegediek a csendes és eredményes önkormányzati munka folytatását akarják

Képriport
A kora délutáni időpont és rekkenő meleg ellenére kifejezetten sokan gyűltek össze hétfőn Makkosházon az Ortutay utcában Kozma József önkormányzati képviselő hívására, hogy aláírják az Összefogás Szegedért választási szövetség ajánlóíveit. Az önkormányzati választáshoz kapcsolódó kampányeseményt meglátogatta Botka László polgármester.

Hirdetés

A városvezető Mihalik Edvin hasonló szombati rendezvényén jegyezte meg, hogy a választási kampánynak ezt a részét szereti a legjobban. A választók valóban ötletekkel, javaslatokkal és észrevételekkel halmozták el a még hivatalban lévő polgármestert, valamint 8-as számú választókerület jelenlegi képviselőjét, egyben a posztért újrainduló Kozma Józsefet. Apró kedvességekben sem volt hiány. Egy nyugdíjas hölgy a Szegedi Tükör 2004-es számát ajándékozta a polgármesternek, aki örömmel vette át ma már történelminek számító lappéldányt.

Annyi párt támogatja magát, nyugtasson meg, hogy a Fidesz nem – mondta általános derültség közepette egy idős hölgy Botka Lászlónak címezve szavait, ami után nem maradt el a megnyugtatás. Az ezúttal az Összefogás Szegedért választási szövetség polgármester-jelöltjeként induló városvezető az MSZP, a Momentum, a DK, az LMP és a Jobbik támogatását bírja, így világos, hogy ezek között nem lelhető fel a jelenlegi kormánypárt.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A kötetlen beszélgetések sorozatává váló eseményen a makkosházaiak egyebek mellett arra kérték Botka László és Kozma Józsefet, hogy bővítsék a választókerületben a parkolók számát. Valaki arra hívta fel a figyelmet, hogy sok az elhagyott autó a környéken, amely hosszabb ideje gazdátlanul áll Makkosházon. Erre reagálva Kozma József úgy fogalmazott: amíg ezeket nem vonják ki a forgalomból, nem lehet leszállíttatni ezeket a kocsikat.

Az aláírásgyűjtésen érkezők között általános volt a vélekedés, hogy csak az nem látja Makkosház és vele a város fejlődését, aki nem akarja. Botka László erre erősített rá, amikor úgy fogalmazott: immár a választókerülete közel felében járt, megközelítőleg ezer emberrel beszélgetett, és mindenhonnan azt a véleményt hallja, hogy a szegediek elégedettek a város fejlődésével. Mindehhez hozzátette: a szegediek többsége szeretné, ha a jelenlegi városvezetés folytathatná a megkezdett csendes és eredményes építőmunkát.

A városrészben lakók ilyenkor elmondják, hogy szebb és élhetőbb lett a város az elmúlt években – fogalmazott kérdésünkre Kozma József. E mellett kifejtik javaslataikat is, amelyekkel a jobb még jobbá tehető. Ez a két dolog egyszerre van jelen a véleményt nyilvánítók szavaiban – tudtuk meg a képviselőtől. Kozma a bizalom jelének tekinti, hogy kritikai javaslatokkal fordulnak hozzá a választók. A helyben élőket kiváló partnernek nevezte a képviselő, utalva arra, hogy a panelházak előtt sok helyen előkert található, ami az itt élő igényességének jele.

A választókerületet érintő legsürgetőbb feladatok közé sorolta az újrainduló képviselő a zöldfelületek minőségének javítását, amihez hozzátette az elkövetkező években Makkosházon több ezer fát szeretnének ültetni. Mint fogalmazott a körzet faállományának jelentős része eljutott életciklusa végére, ami mindenképpen indokolja a faültetéseket.

Kérdésünkre Kozma József elmondta, hogy az induláshoz szükséges aláírásokat már bőven begyűjtötte, és a polgármesteri ajánlások is szépen gyűlnek. Eredetileg az utóbbinak egy huszadát kellett volna összegyűjtenie, de a számok ennél sokkal jobbak, annak ellenére, hogy az aláírásgyűjtés majd csak szeptember 9-én záródik. Makkosházon Botka László támogató szavazatok többszörösen meghaladják azt a szintet, amely a választási matematika szabályai szerint a választókerületnek kell hoznia.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajánlószelvény aláírásgyűjtés Botka László kampány Kozma József Makkosház önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 Összefogás Szegedért Egyesület
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés