Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Biztonságosabbá teszik a közlekedést Újszegeden: utat szélesítenek, gyalogátkelőt és járdát építenek
Szegeden 2019. augusztus 26. 16:28

Biztonságosabbá teszik a közlekedést Újszegeden: utat szélesítenek, gyalogátkelőt és járdát építenek

Képriport
Kiszélesítik a Fő fasoron a Radnóti és Thököly utca közötti útszakaszt, hogy biztonságosabbá tegyék a közlekedést. Újszegeden több gyalogátkelőt is kialakítanak, szeptember végéig pedig elkészül az Egressy utca új burkolata is.

Hirdetés

A napokban már meg is kezdődtek a munkák a Fő fasor Radnóti és a Thököly utca közötti szakaszán, ahol 20 millió forintos költséggel kiszélesítik az utat.

– A fasornak ez a szakasza rendkívül balesetveszélyes volt, mert a forgalmas útszakasz itt beszűkül, ráadásul sok autó is parkol az üzletek előtt. Ezért tartottam fontosnak, hogy biztonságosabbá tegyük ezt a részt – mondta Újszeged önkormányzati képviselője.

Joób Márton rögtön hozzá is tette, ezzel nem ér véget ezen a részen az útkorszerűsítés. Már megszülettek az elképzelések arra, hogy a következő cilusban egy körforgalmat alakítsanak ki a Fő fasor és a Thököly utca kereszteződésében.

– Ezzel válik majd teljessé a fejlesztés, és lesz valóban biztonságos a közlekedés ezen a részen – mondta el Joób Márton.

A Fő fasori útszélesítésen túl a városrészben a közeljövőben megépül három új gyalogátkelőhely is:

  • a Fő fasor és a Cinke utca,
  • a Hargitai és a Pinty utca, valamint
  • a Derkovits fasor és a Töltés utcák közötti útszakaszokon.

Ezeknek köszönhetően a jövőben biztonságosabban lehet majd közlekedni ezeken a viszonylag forgalmas útszakaszokon is.

Elkészült a Kertész utca új burkolata is, amely a 21 millió forintos fejlesztés nyomán 290 méter hosszúságával, zúzottköves padkájával és a vízelvezető árokkal az egyik korszerűbb közúti szakasza lett a városnak.

Közben javában épül a járda a Tiszavirág utácban. Ennek költsége várhatóan 11 millió forint lesz. Az utca teljes hosszában a páros oldali járda alapját, illetve ágyazatát is átépítik. A kivitelezést várhatóan még agusztusban befejezik.

Az Egressy utcában április óta dolgoznak a víz- és gázvezeték korszerűsítésén, és mivel végeztek a munkálatokkal, rövidesen megkezdődhet az út aszfaltozása.

Az 5 és fél méter széles, 405 méter hosszú útszakaszhoz kiemelt szegély készül. A szakemberek úgy döntöttek, hogy a minél egyenletesebb útfelszín érdekében felszedik a bazaltköveket és új alapot építenek az útnak az aszfaltozás előtt. 

A munkálatokkal várhatóan szeptember végéig itt is végeznek.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés Joób Márton közlekedésbiztonság Újszeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés