Túl a városon 2019. augusztus 8. 19:12

Tanulmányokkal a szociális vállalkozások sikeréért

Tanulmányokkal a szociális vállalkozások sikeréért
Napjainkban 100 munkavállalóból 6 társadalmi vállalkozásban dolgozik. Az ebben a kevésbé ismert, nonprofit és forprofit szektor sajátosságait is magán viselő gazdálkodási formában foglalkoztatottaknak nyújt segítséget több, magyar-szerb együttműködésben elkészült tanulmány.

A társadalmi vállalkozások a hazai és szerb piacon még viszonylag ismeretlennek számítanak. A Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara vezetésével a Dél-alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület és a zentai Üzleti Inkubátor arra vállalkozott, hogy tréningek, workshopok, konferenciák révén népszerűsítse ezeket a gazdasági formákat és segítse azokat a vállalkozó szellemű érdeklődőket, akik ezen a területen szeretnének elhelyezkedni.

A határon átnyúló együttműködésben elkészült tanulmányok segédletként szolgálnak a kezdő vállalkozók számára. Megmutatják, melyek azok a szempontok, amelyekre figyelniük kell egy vállalkozás megalapításakor, mik a társadalmi vállalkozás megalapításainak a főbb állomásai.

A leendő önfoglalkoztatók bepillantást nyerhetnek általuk az általános magyar és szerb piaci és gazdasági környezetbe, elsajátíthatják a tudatos termékfejlesztés elméleti hátterét, valamint megismerkedhetnek az innovációkra (és azok védelmére) vonatkozó jogszabályokkal.

A tanulmányok kitérnek a társadalmi vállalkozások értékesítői tevékenységére, bevételi forrásaira, a franchise szervezeti rendszer és a márkázás elméleti hátterére. Kiemelik a hatékony marketing kommunikáció és PR tevékenység fontosságát, valamint bemutatják a már ismert hazai és szerbiai jó gyakorlatokat, melyek példaként szolgálhatnak az induló vállalkozóknak.

A pályázatról további információ itt található.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben (a) Dél-alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!