Túl a városon 2019. augusztus 24. 18:12 Forrás: MTI

Csaknem 320 ezer ajánlóívet adtak ki a választási irodák az első nap

A választási irodák szombaton, a kampány első napján 318 ezer 859 ajánlóívet adtak ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választásán indulni szándékozó jelölteknek, jelölőszervezeteknek.

A Nemzeti Választási Iroda az MTI érdeklődésére elmondta 4021 ajánlóívet már vissza is vittek a választási irodákhoz szombaton. Az irodák munkatársai 2146 ajánlóívet – azokon pedig 6481 ajánlást – ellenőriztek a kampány első napján.

Az ajánlóívek kiadásának napján 236 jelölt ajánlóívének ellenőrzése történt meg – közölte az NVI. A képviselőjelöltséghez, polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások számát a jegyzők állapították meg augusztus 8-án a névjegyzékben szereplők száma alapján, a megyei jegyzők pedig a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát határozták meg.

A nemzetiségi választáson induláshoz szükséges ajánlások számát a Nemzeti Választási Bizottság állapította meg a választások kitűzésekor, nemzetiségek és települések szerinti bontásban.

A jelöltek az ajánlásokat ajánlóíveken gyűjthetik, ezeket a képviselő- és polgármesterjelölteknek a helyi választási irodától, a megyei listát állítani szándékozó jelölőszervezeteknek a területi választási irodától, a főpolgármester-jelölteknek a Fővárosi Választási Irodától, az országos nemzetiségi önkormányzati választáson indulni szándékozó jelölőszervezeteknek a Nemzeti Választási Irodától kell igényelniük.

Nyitóképünkön: Fehér Attila, az Összefogás Szegedért Egyesület képviselőjelöltje Tarjánban a Csillag téren gyűjti az aláírásokat

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajánlószelvény önkormányzati választás önkormányzati választás 2019