• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Aranyos szombat a Maty-éren: Csipes Tamara és Kopasz Bálint is világbajnok!
Ziccer 2019. augusztus 24. 16:15

Aranyos szombat a Maty-éren: Csipes Tamara és Kopasz Bálint is világbajnok!

Képriport
Huszonkét év után ismét magyar aranyérem született a férfi kajak 1-esek 1000 méteres távján. A győztesnek különösen kedves a pálya, hiszen Kopasz Bálint algyői, aki épp Szegeden ért fel a csúcsra.

Kilenc A döntőt rendeztek szombaton délelőtt a szegedi kajak-kenu világbajnokságon, ebből négyben indult magyar versenyző. A jó hangulatot mégis egy B döntő alapozta meg, amelyben a szegedi Nagy Blanka indult, és kiváló versenyzéssel behúzta a futamot. A verseny után boldogan nyilatkozott a parton, pedig a pénteki nap után nagyon el volt keseredve, hiszen döntőt szeretett volna evezni. A kérdésre, hogy mi lett volna neki szebb szereplés: ha kilencedik az A döntőben, vagy tizedik úgy, hogy megnyeri a B futamot, azt mondta, hogy most sokkal jobb a szájíze, mint pénteken, hiszen mégis egy győzelemmel búcsúzik a hazai világbajnokságtól.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját a szombati versenyekről!

Az első magyar éremesély Lucz Dóra volt kajak egyes 200 méteren, de végül a hatodik helyen befutva csak pontszerzésre futotta az UTE 24 éves versenyzője erejéből. Ezt követően a férfi kajak 1-esek 1000 méteres távján szurkolhatott hazai versenyzőért a népes közönség. Az algyői születésű Kopasz Bálint – aki jelenleg a Graboplast Győr versenyzője – meggyőző fölénnyel nyert, ezzel megszerezte a magyar csapat második aranyérmét. Nem mellesleg az utolsó magyar győztes ezen a távon Storcz Botond volt, aki néhány évig „démászos” színekben gyűjtötte az érmeket a világversenyeken.

Kopasz Bálint a verseny után a közönséget dicsérte, hiszen a rajt után kétszáz méterig hatalmas hangorkán vitte előre, amikor még csak a harmadik helyen volt. Az utolsó kétszáz méteren annyira koncentrált a hajrájára, hogy teljesen kizárta a külvilágot, csak ment, és elsőként suhant át a célvonalon.

Az éremátadás képeit ide kattintva nézhetik meg!

A közönség igazából ki sem ünnepelhette magát, hiszen jött a nap legnagyobb aranyesélyese, Csipes Tamara, aki kajak 1-es 1000 méteren nem is hagyott semmi kétséget, hogy ki a legjobb ezen a távon. A győztes a verseny után azt nyilatkozta, ezt a diadalt kötelezőnek érezte, az igazi kihívás a holnapi négyes lesz, amelyben szintén győztesként szeretne célba érni. Csipes Tamara szülinapi ajándékként élte meg az aranyérmet, amelyet Botka László polgármestertől vehetett át.

A nap krónikájához tartozik még, hogy a Noé Zsombor és Bogár Gábor a kajak kettesek 500 méteres távján egy elrontott rajt után az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Vasárnap újabb döntőkkel és éremesélyekkel folytatódik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu Kopasz Bálint Maty-ér világbajnokság Csipes Tamara