Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 23. 09:45

Az állatvédők is ott lesznek a SZIN-en

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány is kint lesz idén a Szegedi Ifjúsági Napokon. A szervezet már harmadik éve tevékenykedik a városban és környékén, székhelye is Szegeden van.

Hirdetés

Az alapítvány a négy napos kitelepülés alkalmával bemutatja eddigi tevékenységét, szót ejtenek az ivartalanítás fontosságáról, valamint tanácsot adnak azzal kapcsolatosan is, hogy kihez fordulhatunk, ha állatkínzást, helytelen állattartást észlelünk. A fesztiválozók emellett arra is választ kaphatnak, hogy miért fontos a gyerekek oktatása már óvodás kortól az állatok szeretetére. Ha nem lesz túl meleg, Gomba, a cica is kilátogat augusztus 29-én a SZIN-re, aki az alapítvány örökös védence és védnöke.

Balogh Ernő, az Országos Állatvédelmi Alapítvány alapítója elmondta, szeretnének minél több embert megszólítani a felelős állattartás jegyében. A szervezet elsődleges célja ugyanis a fiatalok oktatása és informálása. Hozzátette, a hosszú távú tervek között szerepel például egy állatvédelmi iskola létrehozása, valamint egy modern állatotthon életre hívása is. Az alapítvány maroknyi, de annál lelkesebb önkéntes csapata azon dolgozik, hogy ezeket a célokat elérhessék.

A fesztiválon az állatvédők adományt is elfogadnak, akár állateledelt, játékokat, amelyet rászoruló állattartók körében vagy együttműködő társszervezeteik körében fel tudnak használni. Részletes információk a programokról a szervezet honlapján olvashatók.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Országos Állatvédelmi Alapítvány Szegedi Ifjúsági Napok SZIN 2019
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés