Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 23. 09:37

Rendkívüli közgyűlés Szegeden: két fontos napirendről kellett dönteni

Képriport
Nem tartott sokáig az ülés, gyorsan megszavazták az előterjesztéseket.

Ha nincs ideje elolvasni az alábbi, részletes beszámolónkat, nézze meg a Szeged Televízió rövid összefoglalóját az alábbi videóban!

Részletes beszámolónk a rendkívüli közgyűlésről:

Jeleztük csütörtöki előzetesünkben, rendkívüli közgyűlést tartott Szeged képviselő-testülete, amelyen két napirendi pontot tárgyaltak meg:

  • A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásán közreműködő helyi választási bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztását.
  • Az új Pick-gyár megépítését támogató önkormányzati döntést.

Mind a kettőt elfogadták. Előbbiről értelemszerűen az október 13-i választások miatt kellett dönteni, utóbbi meg azért volt fontos, mert a beruházáshoz egy transzformátorállomást kell a helyszínen kiépítenie a Nemzeti Közműveknek. A rendkívüli közgyűlés összehívásával és a napirendi pont megszavazásával is segítette Szeged a beruházás minél gyorsabb előrehaladását.

Napirend előtt először Joób Márton beszélt, szociális intézkedésekről beszélt. Köszönetet mondott mindenkinek, aki segített újjáépíteni a szociális hálót. – Ki fogunk állni minden szegediért a jövőben is! – közölte a képviselő, majd fölsorolta a támogatásokat, amelyek Szeged biztosított a rászorulóknak. A legfrissebb támogatás a napokban megszavazott tűzifa-támogatás volt. Elmondta azt is, már nyolcezer szegedi kisgyermekes család igényelte a közgyűlés által megszavazott szociális támogatást, amelyet Botka László jelentett be még május 1-jén a Ligetben.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Haág Zalán felszólalásában Tóth Péter korábbi nyilatkozatait idézte. Szerinte a liberális és a radikális jobboldali politikai oldal összefogása egy szörnyű koalíció. Botka László erre annyit reagált, „onnan lehet tudni, hogy kampány van, hogy a Fidesz rólam beszél”.

Nagy Sándor alpolgármester Szegedről beszél, a turizmus adatait sorolja. A szabadtéri, a bor- és a halászléfesztivál sikereit sorolja. Megjegyezte, jelentős a konferenciaturizmus is. – A szegedi turizmus a város gazdaságában egyre jelentősebb szerepet tölt be. Idén már 212 millió forint idegenforgalmi adót fizettek be a turisták – mondta az alpolgármester.

Szentistványi István is Szegedről beszélt. Solymos László lemondását eleveníti fel, szívesen elköszönt volna az alpolgármestertől. – Nem kaptunk elegendő információt erről, a választók sem tudnak igazából semmit.

Mihálffy Béla is szót kapott: a szombaton kezdődő kampány kapcsán tekint vissza az elmúlt öt évre. Köszönetet mond mindenkinek, aki segítette a képviselői munkáját. Külön megköszöni dorozsmai képviselőtársának, Lauer Istvánnak a munkáját, a polgármesteri hivatal, a cégvezetők munkáját is megköszönte. – Bízom abban, hogy a szegediek el tudnak majd igazodni a kampányerdőben.

Lauer István a rendkívüli ülésen bejelentette, független képviselőként, és független polgármesterjelöltként is indul az önkormányzati választásokon.

Frissítés:

A képviselő bejelentésére néhány órával később az Összefogás Szegedért Egyesület közleményben reagált, szerintük Lauer Istvánt megvette a Fidesz. A részleteket itt olvashatja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közgyűlés önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 Pick Zrt. rendkívüli közgyűlés