• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Rádió 88: a milliárdos Nemesi Pál már szinte őrt ül a Kisfaludy utcai szerkesztőségben
Szegeden 2019. augusztus 22. 21:17

Rádió 88: a milliárdos Nemesi Pál már szinte őrt ül a Kisfaludy utcai szerkesztőségben

Az utolsó pillanatban megmenekül a rádió. Úgy, ahogy az várható volt.

Gyors ismétlés és átvezetés:

  • a kereskedelmi rádiók akkor sugározhatnak, ha érvényes médiaszolgáltatási jogosultságuk van,
  • ezt időről időre meg kell újítani,
  • a Rádió 88-nak eddig nem sikerült, de nem azért, mert bénák, figyelmetlenek lettek volna: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szívatja őket – legalábbis a kívülállók ezt látják,
  • ahogy a Média1 is összefoglalja: „szembe menve a Médiatörvény vonatkozó előírásával, nem bírálta el a médiaszolgáltató médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítására hónapokkal korábban beadott kérelmét az erre a törvény szerint rendelkezésre álló határidőig, sőt a testület azóta elvonult több mint egy hónapos, szeptember 3-áig tartó nyári szabadságára, miközben a rádió eddigi médiaszolgáltatási jogosultsága augusztus 31-én lejár.”
  • nem másért történik mindez, csak azért, hogy pártunk és kormányunk Kubatov Gábor vezetésével rátegye a mancsát a 95,4 megahertzes frekvenciára, hogy onnantól kezdve majdhogynem egy Nemesi Pál-valóságshow legyen a rádió.

„A rádió tulajdonosa, Tóth Géza július 26-án már jelezte is a Rádió 88 körülbelül harminc munkatársának, hogy kénytelen elbocsátani őket. Igaz, a Media1 úgy tudja, Tóth hagyott azért egy opciót a felmondás során arra az esetre, ha a Médiatanács mégis pozitívan bírálná el a médiaszolgáltatási jogosultság meghosszabbítására vonatkozó kérelmet, és emiatt nem kellene lekapcsolni az adást augusztus 31-én. Ebben az esetben a rádió továbbra is várná dolgozni a munkatársakat szeptemberben is” – írja a Média1.

A honlap azt is megjegyzi, még a nyár elején kilóra meg akarta venni a rádiót a Fidesz, de Tóth Géza ekkor még nehezebb volt a vártnál. Így maradt egy „másik” módszer, és most ott tartunk, hogy az utolsó pillanatban mégis megmenekülhet az adó azért, hogy milliárdos Nemesi Pál, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje legyen az életünk része.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz KDNP Kubatov Gábor Nemesi Pál Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság polgármesterjelölt Rádió 88 Rádió 88 megszűnik