Hirdetés
Színes 2019. augusztus 22. 19:17 Forrás: MTI

Magyar zenekar a világ legnagyobb Beatles fesztiválján

A The Bits képviseli Magyarországot és a magyar Beatles-közösséget a liverpooli International Beatle Week-en.

A felkérés a világhírű Cavern Clubtól érkezett, ahol a Beatles 292 koncertet adott 1961 és 1963 között. A The Bits augusztus 23-tól 26-ig a fesztiválon kilenc koncertet ad különféle helyszíneken, így a Cavern Clubban is – közölte Derecskei Zsolt zenekarvezető csütörtön.

A liverpooli Beatle Weeket a nyolcvanas évek óta rendezik meg és a kezdetben baráti összejövetelből kialakult Beatles-fesztivál napjainkra turisták és Beatles-rajongók ezreit vonzza. Mintegy nyolcvan, a világ minden tájáról érkező előadó egy héten keresztül ad koncerteket augusztus végén.

„A Beatles egész életművéből tudunk felvonultatni dalokat eredeti négyfős felállásban. Olyanokat is, amelyeket a Beatles soha nem játszott koncertjein” – írta a zongorán és gitáron játszó, valamint éneklő Derecskei Zsolt a közleményben.

Akit érdekel az ilyesmi, az zenekar Facebook-oldalán és Instagramon követheti a The Bits liverpooli útját.

A hat éve alakult The Bits tagja még Iliás Ádám (basszusgitár, ének), Szabó Gergely (gitár, ének), valamint Bakó Balázs (dob, ének). A zenekar mögött számos hazai fellépés áll, játszottak a hollandiai Big Rivers Fesztiválon és a liverpooli Beatle Weeken is már.

(Fotó: thebits.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál Liverpool The Beatles