Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 22. 16:00

Szeged valódi főutcájává tennék a Tiszát

Képriport
Botka László polgármester a Reök-palota előtti Magyar Ede téren mutatta be azokat a kiállított látványterveket, amik alapján felújítanák a Huszár Mátyás rakpartot, valamint a Tisza szegedi szakaszának környékét. A tervekről hamarosan szavazni is lehet majd. Élő bejelentkezés a helyszínről a cikkben.

Másfél milliárd forintból hamarosan új közösségi tér jön létre a Tisza partján, ami pihenésre, kikapcsolódásra és sportolásra is lehetőséget nyújt majd. Botka László polgármester a tervek csütörtök délutáni bemutatóján arra biztatta a szegedieket, hogy szavazzanak a nekik legszimpatikusabb elképzelésre.

A városvezetés célja az, hogy a Tisza mentén új közösségi tér jöjjön létre

– mondta Botka László a Reök-palota előtti téren, ahol csütörtöktől megnézhető 3 tervezőiroda 20 terve a beruházásra. Sportpályák, vendéglátóhelyek, sétányok, fás ligetek és napozóhelyek mindegyik elképzelésben szerepelnek, ugyanis a koncepció lényege, hogy a Huszár Mátyás rakparton, illetve a túloldali Lapos szabadstrandnál vegyes funkciójú közösségi tereket hozzanak létre.

A minikiállítás megnyitóján készült fotóinkat a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva láthatja.

Botka László emlékeztetett rá, hogy uniós forrásból rövidesen indul a Móra-park, illetve a Stefánia felújítása, és ehhez a beruházáshoz kapcsolódóan alakítanák ki Szeged új főutcáját a Tisza mentén. Ennek szimbolikus üzenete van, hiszen, ahogy a polgármester fogalmazott,

a Tisza minden szegedi szívén átfolyik.

Botka szerint a kiválóan teljesítő helyi cégeknek köszönhetően a városháza úgy számol, hogy körülbelül 1,5 milliárd forintot tud majd Szeged fordítani erre a célra. Így a város saját erejéből tudja megújítani a folyó partját. A beruházássorozat, ami évtizedekre meghatározhatja majd Szeged városképét és fejlődését. Új kulturális, szabadidős és turisztikai központ alakulhat majd ki a Tisza partján.

Botka László a beszéde végén kitért arra is, hogy a helyi Fidesz a tervek bemutatása előtt már támadta az elképzelést, mondván, hogy erre nincs kormányzati forrás. A polgármester szerint ebben nincs semmi meglepő, hiszen a helyi kormánypárti politikusok élből minden olyan elképzelést támadnak, amik a szegedieknek valami újat, jobbat hoznak.

A Reök-palota előtt kiállított látványterveket ide kattintva nézheti meg.

A polgármester szerint a városvezetés azt szeretné, ha a szegediek szavaznának a tervekről, így alakítaná ki a helyi közösség közösen az új centrumot a Tisza mentén. A kiállítás mellett egy pavilonban bárki leadhatja a szavazatát az általa legjobbnak ítélt tervre, de a szegedvaros.hu oldalon is lehet majd hamarosan szavazni. A szavazás szeptember végén zárul.

Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is a témában!

Korábban írtuk:

Botka László Facebook-oldalán élőben lehetett követni a minikiállítás megnyitóját, az alábbi videóban ez látható. Szavazni a látványtervekre hamarosan a szegedvaros.hu oldalon lehet majd, de a terveket rövidesen itt, a szeged.hu-n is bemutatjuk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László felújítás Fidesz Huszár Mátyás rakpart szavazás szegedi önkormányzat Tisza