Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 22. 13:04

A Fidesz azt szeretné, hogy a Tisza Szeged zsákutcája legyen

A szegedi Fidesz elnöke, Bartók Csaba éles hangú közleményben támadta meg azokat a fejlesztési terveket, amelyek a Tisza Szeged főutcájává alakításáról szólnak.

Hirdetés

Botka László polgármester ma délután húsz látványtervet mutat be a Tisza-part várható fejlesztéséről. A szegediek majd ezek közül kiválaszthatják, hogy melyek valósuljanak meg.

A városvezetés célja az, hogy a Tisza mentén új közösségi tér jöjjön létre. Sportpályák, vendéglátóhelyek, sétányok, fás ligetek és napozóhelyek. A kiválóan teljesítő cégeknek köszönhetően a városháza úgy számolja, körülbelül 1,5 milliárd forintot tud majd Szeged fordítani erre a célra. A város saját erejéből tudja újjávarázsolni a folyó partját. Ez egy olyan beruházássorozat, amely évtizedekre meghatározhatja majd Szeged városképét és fejlődését. Új kulturális, szabadidős és turisztikai központ alakulhat majd ki minden szegedi örömére.

Mi erre a szegedi Fidesz válasza?

Becsmérli a még be sem mutatott terveket. Majd arról értekeznek hosszan, hogy a fideszes kormány úgysem támogatja a terveket.

Csak egy dologgal nem számolnak, hogy ehhez nem is kell a kormány jóváhagyása és támogatása sem.

Bartók még arról is hosszan értekezik, hogy beruházások maradnak el a város és a kormány rossz viszonya miatt. Majd hosszú felsorolásba kezd:

Ki érti ezt? Bartók és a Fidesz azt állítja, hogy az együttműködés hiányában nincsenek fejlesztések. Aztán meg elkezdik sorolni az éppen folyamatban lévő, államilag is támogatott építkezéseket.

A Fidesz nem tudja megállni, hogy Szegedet támadja. Miért és kinek jó ez? Miért nem lehet örülni a tervezett fejlesztéseknek? Miért nem lehet támogatni azt, hogy nyugat-európai mintára nagyobb és fontosabb szerepet kapjon szeretett folyónk a városunk életében?

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba Botka László Fidesz kampány önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 Tisza