Hirdetés
Túl a városon 2019. augusztus 22. 11:38 Forrás: mti

Továbbra is Szeged az egyik legnépszerűbb úti cél

A tavalyi év azonos időszakához képest 11 százalékkel növekedett a belföldi turizmus mértéke. A legnépszerűbb célpontok Budapest mellett Siófok, Eger és természetesen Szeged.

A második negyedévben 11 százalékkal bővült a belföldi turizmus a tavalyi év azonos időszakához képest a Szállás.hu becslése szerint, az átlagos foglalási érték 42 ezer forint volt, ami 14 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért adatot - közölte a portál csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény idézte Keresztes Nórát, a Szallas.hu marketing menedzserét, aki szerint az idényhatásokat kiszűrve a vendégszám csekély mértékben gyarapodott, így a forgalom növekedését főként a szálláshelyek szezonális áremelése okozta.

Az elemzésből kiderült, hogy a legnépszerűbb szállástípusok az apartmanok voltak, ahol átlagosan 35 ezer forint értékben foglaltak a vendégek. Az adatok alapján 10-ből 7 foglalás 50 ezer forint alatti értékre szólt.

A SZÉP-kártyás fizetést tízből egy vendég jelezte előzetesen, ők átlagosan 70 százalékkal többet fizetnek egy foglalásért. A SZÉP-kártyát választók egyébként önmagukhoz képest is növelték költésüket a második negyedévben, az egy évvel korábbihoz  képest 22 százalékkal.

A második negyedévben a megyéket tekintve Pest, Heves és Veszprém megyében volt a legtöbb foglalás.

Budapestet, Siófokot és Egert követően a legkeresettebb úti célok között szerepel Szeged, Hajdúszoboszló, Gyula és Pécs.

A turisztikai attrakciók közül többek között a Miskolctapolca Barlangfürdő, az egri és a siklósi vár iránt volt a legnagyobb az érdeklődés - közölte a portál.

Az ide érkező turisták nagyon jó véleménnyel vannak Szegedről. Az erről készített összeállítást itt nézheti meg. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: turizmus