Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 22. 10:45

Október közepére megkapják a tűzifát a rászoruló családok

Az idén is sok család igényelt tűzifát az önkormányzattól, és nagy többségük nyert is a pályázaton. A városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi, valamint a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság is ülésezett csütörtök reggel.

Felújítják az Alsó-Nyomási sor útburkolatát, és az itt lévő padkát is rendbe teszik. A beruházás költsége megközelítőleg 7 millió forint. A Bencfahát és a Dobó utcáknál lévő buszperon melletti járda rekonstrukciója is elkezdődhet abból a közel kétmillió forintból, melyet a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság a beruházásra megszavazott.

Az idén is lehetett tűzifára pályázniuk azoknak a családoknak, melyek számára fontos a város támogatása a téli időszakban.

Az idén 501 pályázat érkezett be 494 személytől, és végül 460 igénylő kaphat 50 ezer forint értékű tűzifát.

A fa kiszállításának költségét is a város állja, ami szinte egyedülálló az országban. A szállítási költséggel együtt 23,6 millió forintot költ erre a célra idén ősszel az önkormányzat. A foglalkoztatási, szociális és sportbizottság döntése értelmében a tűzifát október 15-ig fogják kiszállítani a pályázaton nyertes pályázóknak, akik rövidesen értesítést kapnak erről.   

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: szociális támogatás tűzifa