Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Kajak-kenu-vb Szegeden: magyar futamgyőzelmek, döntős az 500-as férfi kenupáros
Ziccer 2019. augusztus 21. 14:15 Forrás: MTI

Kajak-kenu-vb Szegeden: magyar futamgyőzelmek, döntős az 500-as férfi kenupáros

Képriport
Két magyar futamgyőzelmet is láthatott a közönség szerdán délelőtt Maty-éren, az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, az 500 méteren első kenupáros, Hajdu Jonatán és Fekete Ádám sikerével egyből a döntőbe jutott.

Időrendben előbb Korisánszky Dávid és Mike Róbert mutatkozott be a Maty-éren, ők negyedikként értek célba C-2 200 méteren, majd az ifjúsági vb-bronzérmes kenus, Bragato Giada következett C-1 500-on, ahol harmadik lett. Ezekben a számokban csak az első hely ért egyenes ági döntőbe jutást, így a két magyar egység középfutamra kényszerül: Korisánszkyiék szerdán délután, a 20 éves tiszaújvárosi Bragato pedig csütörtökön folytatja szereplését.

Az első magyar győzelemre a férfi K-1 500 méter negyedik előfutamáig kellett várni, ebben a doppingeltiltása miatt a nemzetközi mezőnyből három évig hiányzó Dombvári Bence parádés visszatérését láthatták a nézők. A 26 éves kajakos remekül versenyzett, s magabiztos győzelmet aratott, bár ez nem ért döntős folytatást, mert a mezőny nagysága miatt ebben a számban kötelező a középfutam. A második forduló versenyeire csütörtökön kerül sor.

„Vissza kell még szoknom a nemzetközi mezőnybe. Négyszáz méterig nyomtam keményen, aztán az utolsó százon befújt a szembeszél. Remélem, a középfutamban ennél jobb időt tudok evezni” – nyilatkozott a befutó után a Honvéd kajakosa. Hozzátette: szerencséje van, hogy a válogatón győztes Kopasz Bálint átadta ezt a számot, mert neki ez a kedvence. 

„Bár egyelőre még kevés a néző, már a rajtban érezni a biztatásukat, amit köszönök!” – mondta Dombvári Bence.

Rajt-cél győzelmet aratott a Hajdu, Fekete kenupáros is fél kilométeren, és ez nekik már döntőt ért, mert az első három egyenes ágon továbbjutott.

„Versenyhéten nem szoktunk ilyet csinálni, de tegnap volt két kemény edzésünk, hogy szokjuk a körülményeket, a meleget, s ez bejött. Négyszázig jól mentünk, de az utolsó százban még van tartalék” – mondták futamuk után a magyarok, akik legközelebb így pénteken szállnak vízre ebben a számban, akkor már éremért.    

Az utolsó magyar érdekeltségű délelőtti előfutamban, férfi K-4 1000 méteren – ami már nem szerepel az olimpiai programban – Erdőssy Csaba, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Kós Benedek próbált a döntőt érő első három közé kerülni, s ez sikerült is nekik. Végig tartották a lépést a szlovákokkal, és bár végül a második helyre szorultak, ők is készülhetnek a pénteki fináléra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu Maty-ér világbajnokság