Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. augusztus 21. 10:07 Forrás: MTI

Készül a Mátrix 4, Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss is benne lesznek

Az eredeti alkotókkal készül a folytatás: a rendező a trilógia óta nemet váltó Lana Wachowski lesz.

Hirdetés

Keanu Reeves és Lana Wachowski visszatér a Mátrix világába – közölte kedden Toby Emmerich, a Warner Bros. Picture csoport igazgatója, bejelentve, hogy készül a népszerű sci-fi negyedik filmje.

Reeves ismét magára ölti Neo, Carrie-Anne Moss Trinity szerepét. A film forgatókönyvét társszerzőként Lana Wachowski írta, és ő fogja rendezni a negyedik filmet, továbbá producerként is közreműködik - olvasható a Variety honlapján.

„Nagyon örülünk, hogy visszatérhetünk a Mátrix világába Lanával. Ő egy igazi látnok, egy páratlan és eredeti kreatív filmkészítő, és felvillanyoz minket, hogy ő írja, rendezi a Mátrix világának új fejezetét” – mondta Emmerich.

Wachowski mellett Aleksandar Hemon és David Mitchell írta a forgatókönyvet. A filmet 2020 közepén kezdik forgatni.

Lana Wachowski – aki a trilógia befejezése óta nemváltó műtéteken esett át (az első három filmet még Larry-ként jegyezte testvérével, Andy-vel, aki azóta szintén nemet váltott és már Lilly) – szerint a Mátrix világának gondolatai most még helytállóbbak, mint valaha, és a forgatókönyv író örömét fejezte ki, hogy újraélesztheti a film karaktereit.

A Mátrixot, aminek hatására végérvényesen A-kategóriás sztár lett Keanu Reeves, 1999-ben mutatták be a mozik. 2003-ig két folytatása készült, és a három film több mint 6,1 milliárd dollár jegybevételt hozott világszerte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film folytatás Hollywood mozi Carrie-Anne Moss Keanu Reeves Mátrix
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés