Hirdetés
Túl a városon 2019. augusztus 18. 16:12 Forrás: RTL Klub Híradó

Szeptembertől országos fogorvossztrájk jöhet

Kéthetes tiltakozó akcióba kezdhetnek az állami ellátórendszerbe résztvevő fogorvosok, mivel véleményük szerint az állami finanszírozás kevés a praxisuk fenntartásához.

Hirdetés

Az RTL Klub Híradója által készített összeállításból kiderült, egy fogorvosi praxisra havi 850 ezer forint jut. Ebből a pénzből azonban mindent fizetni kell, az orvos és az ápoló bérét, az anyagköltséget, valamint a rendelő fenntartását is.

Egy tatabányai rendelőbe ezt az információt ki is függesztették a fogorvosok, azonban az önkormányzat leszedette azt. A hivatal szerint a kéthetes munkabeszüntetés szerződésszegést jelent, a fogorvosok véleménye azonban az, hogy vállalkozóként ugyan nem sztrájkolhatnak, de kollektív szabadságra elmehetnek és a sürgősségi ellátás így is biztosítva lesz a városban.

A fogorvosok képviselője azt emelte ki, hogy nekik nem az önkormányzattal, hanem az állammal van vitájuk. Az EMMI annyit közölt a híradóval, hogy a minisztérium jelenleg is tárgyalásokat folytat a fogorvosok érdekvédelmi képviseletével.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fogorvos sztrájk