Hirdetés
Művház 2019. augusztus 16. 10:00

Különleges OrgonaPont koncert Szegeden

Idén augusztusban ismét izgalmas zenei élményeket ígér az OrgonaPont koncertsorozat, melyben a hangszerek királynője varázsol csodás hangulatot a könnyed, nyáresti programok kedvelői számára.  

Hirdetés

A Filharmónia Magyarország nyári sorozata augusztus 31-ig az ország egész területére elviszi az orgona által nyújtott varázslatos hangulatot. Szegeden egy igazi különlegességnek lehet részese a közönség.

Szombaton egy nem szokványos koncerttel érkezik az OrgonaPont Szegedre. Este fél 8-kor a Rókusi templomban a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus által csendülnek fel a dallamok. A koncerten Vashegyi György vezényel, szólót énekel: Kovács Ágnes, Balogh Eszter, Megyesi Zoltán, Najbauer Lóránt és Melkovics Zoltán. A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara célul tűzte ki a magyar kulturális és művészeti élet határokon átnyúló egységének megőrzését. A mendelssohni életmű értékei iránt régóta elkötelezett Vashegyi György bensőséges kapcsolatot ápol Mendelssohn Paulus című az oratóriumával, mely művet hallhatja a szegedi közönség az OrgonaPonton.

Ez a mű kimagasló az oratóriumok között és Vashegyi György vezénylése pedig garancia arra, hogy Mendelssohn Paulusa a lehető legmagasabb színvonalon kerüljön előadásra Szegeden.

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország szegedi irodájában (Szeged, Klauzál tér 7.; 62/425 260; szeged@filharmonia.hu), a Ticket Express jegyirodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon. Részleteket a Filharmónia Magyarország weboldalán olvashat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Filharmónia Magyarország koncert orgona OrgonaPont

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés