Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A napokban kapják meg a családok a szegedi önkormányzat beiskolázási támogatását, a nyugdíjasoknak szeptemberben viszi a postás a tízezer forintot
Szegeden 2019. augusztus 15. 13:45

A napokban kapják meg a családok a szegedi önkormányzat beiskolázási támogatását, a nyugdíjasoknak szeptemberben viszi a postás a tízezer forintot

Az újfajta városi támogatásokat május elsején jelentette be Botka László polgármester.

Hirdetés

Augusztus 15-ig, vagyis a mai napig 7321 szegedi általános iskolás gyerek után igényelték a családok Szeged önkormányzatának új, 10 ezer forintos beiskolázási támogatását.

Az igénylők 80 százaléka banki átutalással, a többi család postai úton kapja meg a napokban a juttatást – tájékoztatott a polgármesteri hivatal.

Akik még nem éltek a lehetőséggel, szeptember 15-ig tehetik ezt meg a minden gyermekhez júniusban eljuttatott nyomtatványon, vagy a szegedvaros.hu honlapon keresztül. 

A tájékoztatás szerint a 34 ezer szegedi nyugdíjas a napokban kapja kézhez a 10 ezer forint értékű új önkormányzati támogatásról szóló határozatot. Nekik a Magyar Posta szeptember első két hetében kézbesíti a támogatást.

Mint azt megírtuk, a szegedi általános iskolás gyerekeknek és a nyugdíjasoknak járó támogatásokat Botka László polgármester jelentette be május 1-jén, majd nem sokkal később a képviselők rendkívüli közgyűlésen szavazták meg ezeket. A városvezető szerint a juttatásokat az önkormányzat Szeged jól működő gazdaságának köszönhetően tudja biztosítani az iparűzési adóbevételekből.

Június végén Pécsen, Kecskeméten és Makón kérdeztük meg az embereket, hogy hallottak-e az újfajta szegedi támogatásokról, és hogy mit szólnak hozzájuk: szinte együntetűen pozitív véleményeket kaptunk.

Videónk is van a legfontosabb tudnivalókról! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László család gyerekek iskola támogatás tízezer forint
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés