Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 14. 17:49 Forrás: Szeged Televízió

Az LMP is támogatja Botka politikáját Szegeden

Az ellenzéki párt társelnökével és helyi vezetőjével tárgyalt szerdán Botka László. A polgármester irodájában megbeszélték, hogy a Szegeden zajló zöldpolitika mely elemei támogathatóak az LMP által. Megegyeztek abban is, hogy a párt Szegeden egy egyéni körzetben indít jelöltet az októberi önkormányzati választáson.

Hirdetés

AZ LMP legfontosabb feladatának a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést, a zöldítést tartja. A párt társelnöke, Kendernay János, és a megyei elnök, Fehér Attila közösen tárgyalt erről Botka Lászlóval Szegeden. Véleményük szerint támogatható a polgármesternek az a terve, hogy Szegedet Magyarország legzöldebb városává kívánja fejleszteni.

„A helyi zöldfelületeknek a megtartása nagyon fontos prioritás volt, tehát a fakivágásokat követően fatelepítésekre került sor, ami több helyen nem jellemző Magyarországon, sajnos. Úgy tudom, hogy a fűtéskorszerűsítés, a termálenergia használata szintén példaértékű történet Szegeden. Az elektromos közlekedés szerintem szintén példaértékű. Tehát számos olyan beruházás, ötlet fogant meg itt, a városban, ami számunkra abszolút szívhez közelálló és a választóknak az érdekeit szolgálja maximálisan” – mondta Kendernay János LMP-társelnök a Szeged TV-nek. 

Az LMP helyi szinten már a rabszolgatörvény 2018-as elfogadásakor jelezte, hogy részt venne egy szegedi, kormányellenes, összellenzéki erő létrehozásában.

„A kormány országrombolása ellen, az emberek kizsákmányolása, a jogok semmibevétele ellen csakis együtt tudunk fellépni. De nem lett volna elegendő, hogy együtt induljunk el, szükséges volt, hogy értékalapú együttműködést tudjunk kötni, és több tárgyalási kör után meg tudtunk állapodni abban, hogy az összes számottevő ellenzéki párt egy olyan közös programot hozzon létre, amiben érvényesülnek saját célkitűzéseik” – nyilatkozta a szegedi tévének Fehér Attila.

A megállapodás értelmében Fehér Attila a 15. körzetben, Tarjánban lesz az Összefogás Szegedért egyéni képviselőjelöltje a Fidesszel szemben, az LMP pedig a közös listán is szerezhet egy mandátumot.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Fehér Attila LMP önkormányzati választás támogatás választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés