Hirdetés
Hirdetés
Színes 2019. augusztus 13. 19:22 Forrás: MTI

Kiadó Winston Churchill egykori legénylakása Londonban

A legénylakást persze korabeli értelemben kell érteni: két hálószobás, 98 négyzetméteres a lakás. Itt élt a későbbi miniszterelnök hosszú politikai karrierjének kezdetén.

Hirdetés

A brit főváros egyik legelőkelőbb kerületében, Mayfairben lévő lakást heti 1500 fontért, vagyis átszámítva 524 ezer forintért, vagy havi 6200 fontért, azaz 2,16 millió forintért lehet kibérelni a környék első számú ingatlanirodájától. A Wetherell tájékoztatása szerint a két hálószobás, bútorozott lakás, ami az ötcsillagos Connaught Hotelre néz, a Mount Streeten, egy szivarbolt felett található. Az üzlet emléket is állít a szivarok iránti rajongásáról ismert politikusnak.

Winston Churchill 1900 és 1905 között lakott a Viktória korabeli épület második emeletén lévő lakásban, aminek bérleti jogát unokafivérétől, Marlborough kilencedik hercegétől vette át. Huszonhat éves korában költözött oda, akkor már nevet szerzett magának katonaként és haditudósítóként. A 98 négyzetméteres lakásban élt, amikor megkezdődött több mint 60 évig, 1964-ig tartó parlamenti képviselői karrierje. Több liezonja volt ebben az időszakban, mások mellett Pamela Plowden társasági hölggyel, majd Ethel Barrymore amerikai színésznővel, végül Muriel Wilson örökösnővel.

Az épületet Ernest George és Harold Peto tervezte, az idők folyamán azonban átalakításon esett át, csakúgy, mint Churchill egykori lakása. Peter Wetherell, a nevét viselő iroda igazgatója szerint a Mount Street az egyik legkeresettebb Mayfairben: a különleges stílusú terrakotta házak sok érdeklődőt vonzanak, Churchill egykori lakásának bérleti lehetősége pedig egyedülálló.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Anglia ingatlan lakás bérlakás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés