Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szexuális zaklatással vádolják az augusztus végén Szegeden koncertező Plácido Domingót
Szegeden 2019. augusztus 13. 17:58 Forrás: Index / AP

Szexuális zaklatással vádolják az augusztus végén Szegeden koncertező Plácido Domingót

A világhírű tenor a püspöki stadion és sportkomplexum avatójára érkezik majd a városba.

Hirdetés

Plácido Domingo 78 éves spanyol operaénekes, karmester és operaigazgató, a Három tenor egyike. A rendkívül népszerű tenor mai napig telt házas koncerteket ad világszerte. „A kulisszák mögött azonban más a helyzet, legalábbis erre a megállapításra jutott az Associated Press vizsgálata” – írja az Index.

A hírügynökség szerint az énekest több kolléganője vádolta meg szexuális zaklatással, valamint azzal, hogy tekintélyével, hatalmával visszalve igyekezett „meghódítani” fiatal nőket. Volt, aki szerint Domingo konkrét ajánlatot tett neki, és amikor visszautasította a közeledést, „a tenor megbüntette” – írja az Index, bármit is jelentsen ez. Az énekes egyes kollégái azt nyilatkozták, hogy kellemetlenül érezték magukat, amikor a azzal szembesültek, hogy miket művel a tenor. 

Egy nő azt mondta: 

„Egy munkaebédben semmi kivetnivaló nincs. Az, hogy valaki végig a kezedet fogja, fura, az, hogy a térdedet markolássza az asztal alatt, még furább. Mindig hozzám ért, és állandóan csókolgatott”

– írja az Index.

A megszólaló nők közül többen azt állították, hogy a karrierjük derékba tört, miután nemet mondtak a világhírű énekesnek, beígért szerepektől estek el egyik pillanatról a másikra. 

Plácido Domingo a vádakra úgy reagált, hogy van közöttük legalább harminc évvel ezelőtti eset is, de mindegyikről azt gondolja, hogy pontatlan, hiányos, konkrétumoktól mentes és zavaros.

„Ettől még fájdalmas azzal szembesülni, hogy a viselkedésemmel bárkit is kényelmetlen helyzetbe hoztam, vagy felzaklattam, mindegy, mikor történtek az események, és függetlenül a szándékaimtól. Én őszintén azt hittem, hogy a közeledésemet szívesen fogadják, és ami történik, az mindkét fél részéről jóváhagyást kapott. Tisztában vagyok azzal, hogy az elmúlt ötven évben sok minden megváltozott, de nekünk akkor és most is a legmagasabb elvárásoknak kell megfelelnünk”

idézi az Index a tenort.

Plácido Domingo hamarosan Szegeden fog fellépni, a Szeged-Csanádi Egyházmegye méregdrága sportkomplexumának, a Szent Gellért Fórumnak a megnyitójára hívták meg énekelni augusztus 28-ára. 

A világhírű tenor, aki imádja a focit, az előző években többször is kifejezete szimpátiáját a magyar kormány és Orbán Viktor tevékenységével kapcsolatosan, így vélhetően ideológiailag kedvelt előadónak számít az Orbánnal közismerten baráti viszonyt ápoló szegedi püspök, Kiss-Rigó László köreiben is.

Plácido Domingo egyszer elnénekelte a híres Hazám, hazám áriát a Bánk bánból, akkor ez így hangzott:

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Plácido Domingo Kiss-Rigó László megnyitó opera stadion Szent Gellért Fórum szexuális visszaélés szexuális zaklatás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés