Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 13. 17:37

Tudjuk, merre bicikliztél a legnagyobb májusi záporokban is!

A Magyar Kerékpáros Klub „buktatta le” a szegedieket a tavaszi kampányában.

Hirdetés

Évről évre rendszeresek már a Bringázz a munkába! Kampányok, amelyek eddig Szegeden szinte mindig a lámpaszámlálásokról szóltak, tavasszal is ősszel is számolja már egy ideje a Magyar Kerékpáros Klub, kinek és milyen működő világítása van a kerékpárján. Ám idén először nemcsak erre voltak kíváncsiak.

Hőtérkép is készült Szegedről, arról, hogyan, merre tekerünk.

„A játékhoz használt Bike Citizens alkalmazásban rögzített utazásokat anonim módon egymásra téve megláthatjuk, merre tekertek a legtöbben. Ebből kiderül, mik a népszerű útvonalak, ahogy azt is láthatjuk, milyen helyeket kerültek el a bringázók” – olvasható a klub honlapján. Az adatokat május 6. és 31. között rögzítették, ne feledjük, ekkor „párszor esett” Szegeden, azaz akár sokkal többen is részt vehettek volna a játékban, sőt, gondoljunk bele, mennyivel világosabb lenne a térkép, ha minden kerékpáros használta volna azt az alkalmazást, amellyel készült a térkép.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a térképet látva azt mondta holnapunknak, hogy figyeljük meg rajta, milyen erős a dorozsmai és a logisztikai központi irány. – Jól mutatja, van értelme kerékpárutakat építeni, a városlakók szívesen ülnek át kerékpárra, ha van hol, biztonságosan tekerni. Jövőre még jobbak leszünk! – jegyezte meg Nagy Sándor.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bicikli kerékpár kerékpárút Nagy Sándor hőtérkép Magyar Kerékpáros Klub
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés