Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 13. 17:46 Forrás: MTI

Szerdán kezdődik Plesi rocktörténeti tábora

A találkozón megemlékeznek az ötven éve rendezett Woodstock fesztiválról is.

Hirdetés

A szervezők tájékoztatása szerint Pleskonics András, Plesi, azaz Dr. Rock, aki másfél évtizede tart rocktörténeti kurzust a Szegedi Tudományegyetemen, egyfajta jutalomjátéknak találta ki a műhelyt, ahol legkedvesebb zenészbarátaival és tanítványaival oszthatja meg mindazt, amit zenei előadóként és játékmesterként a legjobban tud és legfontosabbnak tart.

Az intenzív nyári tábor gyakorlatilag összefoglalását adja az év közbeni szakmai munkáknak: a könnyűzene-, a rocktörténeti kurzusoknak és más előadásoknak. A befogadás és az elemzés módszereinek bemutatásán túl aktív zenélési lehetőséget is biztosít a résztvevőknek. A kortárs műveltségi anyagot és élményeket nyújtó közös nyári alkotótábor programja azonban nem jelent szigorúan kötött tematikát, a kikapcsolódásra és aktív pihenésre is lehetőséget nyújt.

A tábor résztvevői csütörtökön mai hippi szellemben, zenélve emlékeznek meg a pontosan 50 évvel azelőtt elkezdődött Woodstock fesztiválról, annak legismertebb előadóit és korszakos dalait felidézve.

A tábor félszáz résztvevője közül legalább húszan aktívan zenélnek. A vendégek között lesz a Szegedi Utcazene Fesztivált megnyerő énekes-gitáros Zséka, a szegedi származású kiváló jazzgitáros, zeneszerző Murka István és Galyas László eMeRTon-díjas jazztrombitás, aki hazai és világ körüli történeteit meséli majd el. Az élőzenei workshopot Bíró János ismert szegedi gitáros irányítja majd.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyár nyári tábor Pleskonics András pop rock tábor zene
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés