Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. július 18. 17:36

Újra Európai Filmfesztivált rendeznek Palicson

A Zsigmond Vilmos Filmfesztivál testvérrendezvénye egy héten át tart a határ túloldalán.

Hirdetés

Július 20-ától 26-áig rendezik meg idén Palicson huszonhatodik alkalommal az Európai Filmfesztivált. Amióta elindult a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál, azóta a palicsi rendezvény testvérrendezvénye lett az operatőrök szegedi seregszemléjének.

Ahogy a Park Palic honlapján olvasható, a vajdasági fesztivált „1992-ben alapította Szabadka város önkormányzata. Megalapítása óta a produkció végrehajtását a Szabadkai Nyílt egyetemre bízták, amely az évek során az egyszerű palicsi filmestékből híres nemzetközi filmfesztivállá alakult. Ennek köszönhetően a Palicsi Filmfesztivál a régió híres filmrendezők és színészek gyülekező helyévé vált.

A Palicsi Európai Filmfesztivál ma már 85 műsorszámot mutat be, több programegységben öt különböző lokáción, és összeköti a közönséget a kortárs filmáramlásokkal, annak érdekében, hogy jobban megértse az életünk társadalmi, kulturális és életkörülményeit. Az új filmek bemutatása és rendezőikkel való találkozáson kívül, a Palicsi Európai Filmfesztiválra ellátogatott több világsztár – Ken Russel, Szabó István, Ken Loach, Jiří Menzel – is”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film Filmy palicsi filmfesztivál Szabadka Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés