Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. augusztus 11. 20:33

Kiéneklődött a sajt a szájból: Szeged–Haladás 1–1

Annak örülhet a püspökség, hogy van egy csatára: Gajdos két meccsen három gólnál tart. Mire hazajön a párducos 15 milliárdos ékszerdobozba a csapat, lehet, megtanulnak figyelni a meccs végén is.

Hirdetés

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szombathelyi Haladás 1–1 (1–0)
Merkantil Bank Liga NB II. 3. forduló, Gyula, Gyulai Grosics Gyula Akadémia. Vezette: Takács Tamás, asszisztensek: Baghy Csaba, Máyer Gábor.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Germán, Tóth G., Gajdos (Szabó, 75.), Ionut, Pongrácz (Zvara, 53.), Oláh, Varga, Mohl, Andorka (Sóron, 79.), Orosz. Edző: Joao Janeiro.
Szombathelyi Haladás: Gyurján – Tóth D., Tamás (Medgyes, a szünetben), Nyári (Doktorics, 55.), Esztályi (Bosnjak, 67.), Holdampf, Jagodics, Németh Mi., Németh Má., Jancsó, Kiss. Edző: Supka Attila.
Gól: Gajdos (9.), illetve Németh Má. (92.).
Sárga lap: Jagodics (43.), Tóth G. (71.).

Ha van edző, akivel nem szívesen néznek szembe az Akadémián, az Supka Attila – még ha az egyik legszebb (katolikus) erény a megbocsátás is. Supka a 2017–2018-as idény elején vezette az együttest, „parádésan”. Akkor így írtam róla, a csapatról:

„Nyolc vereség, öt döntetlen, győzelem nélkül, gólarány 4–18.

Gyakorlatilag egy fél szezont lejátszott úgy az Aradi vértanúk terén székelő, a felnőtt meccseit Gyulán rendező Szeged2011-Grosics Akadémia első csapata, hogy meccset nyert volna. Legutóbb november 5-én fordult elő a csapattal, hogy egyáltalán vezetett egy mérkőzésen. Idegenben, Zalaegerszegen, ha a szünetet is beleszámoljuk, akkor negyven percen át. Itthon, azaz Gyulán, utoljára az eddigi utolsó győztes meccsen, a szeptember 10-én lejátszott Dorog elleni találkozón volt erre példa. Ilyen mutatók után a csapatok jelentős része, ha nem is páros lábbal rúgja ki az edzőt, de az szinte biztos, megköszönik neki a munkát.

A Szeged2011-nél azonban türelmesek és megértőek voltak a csapatvezetők. Mégis új a tréner. Supka Attila ugyanis fölmondott még december 11-én. Nem azért, mert önvizsgálatot gyakorolt, és úgy gondolta, egy ilyen sikertelenségi széria után inkább átadja másnak a csapat irányítását. Supka azért mondott föl a Szeged2011-nél, mert elfogadta a regnáló első osztályú bajnokcsapat, a Honvéd ajánlatát, így már ott vezényli a téli fölkészülést.”

Szóval Supka ült a Haladás padján, és közvetve megint bosszúságot okozott a kék-feketéknek: hiába szerzett ugyanis a mérkőzés elején Gajdos Zsolt vezetést a Szegednek, nem sikerült megőrizni azt a lefújásig: a 92. percben Németh Márió egyenlített, így gyulai otthonában továbbra is nyeretlen Joao Janeiro csapata.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi labdarúgás foci Haladás labdarúgás NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés