Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Az első világháború alatti és utáni mindennapokat mutatja be a Skanzen a hosszú hétvégén
Művház 2019. augusztus 11. 10:03 Forrás: mti

Az első világháború alatti és utáni mindennapokat mutatja be a Skanzen a hosszú hétvégén

Az első világháború alatti és utáni mindennapokat mutatja be a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum augusztus 17. és 20. között élő történelmi jelenetekkel, múzeumi színházzal és tematikus túrákkal.

Hirdetés

A háborús életképek egyenruha-, felszerelés- és fegyverzetbemutatóval egészülnek ki, az első világháború eseményeit a Döntések és döntéshozók című interaktív társasjáték hozza közelebb, ahol a feladatok megoldásához korhű tárgyakat kell megvizsgálni, morzét kell fejteni vagy korabeli cikkekben kell válaszokra lelni - közölte az intézmény az MTI-vel.

A tematikus vezetett túrák résztvevői megismerhetik a hátország életét és katonakönyvvel járhatják végig a múzeum első világháborús helyszíneit. A programokat ismeretterjesztő beszélgetések, játékos kiképzés, valamint a korszakhoz kapcsolható kézműves foglalkozások egészítik ki. Az érdeklődők többek között bodzapuskát készíthetnek, keszkenőt hímezhetnek, katonadalokat tanulhatnak és megkóstolhatják a háború alatt jellemző ételeket.

A rendezvényt, amely a Skanzen Élet a fronton túl tematikus évének kiemelt programja, augusztus 20-án a Sebő Együttes koncertje zárja

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!