Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. augusztus 10. 21:57 Forrás: MTI

Kiosztották az idei Thealter díjait: a Queendom volt a közönség kedvence

Szabó Veronika darabja a női nézőpont játékos és komoly érvényesítéséért kapta a díjat a szegedi nemzetközi színházi fesztiválon, az elismeréseket szombaton este adták át.

Hirdetés

A fesztivál önkénteseinek díját a Fábián Gábor és Rostás László által előadott Bringa-verkli kapta az érzékeny témaválasztásért és az ihletett megvalósításért.

A Thealter Junior-díját Markó-Valentyik Anna nyerte el a KL Színház Alaine – Ideje a meghalásnak című produkciójáért, a Ladányi Andrea által rendezett darab a korokon átívelő összművészeti megközelítésért érdemelte ki az elismerést.

A fesztivál Kritikusdíját a Hős 2.0. – Az előadások előadása kapta, a szerzőket és előadókat – Uroą Kaurint valamint Vito Weis-t, a fiatal szlovén színészgeneráció elsőrangú képviselőit – a színészlétet kendőzetlenül feltáró fogalmazásmódért jutalmazták.

A fesztivál különdíjat ítélték oda a KV Társulat és a Trafó – Kortárs Művészetek Háza Médeia című produkciója Czukor Balázs rendező vezette alkotócsapatának a klasszikus téma megkérdőjelezhetetlenül mai megközelítéséért, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem A Nyíregyháza utca című előadása alkotócsapatának a súlyos téma nagyszabású színpadi megvalósításáért, a darabot Novák Eszter rendezte.

Bátor és felelős színészi munkájáért szintén különdíjat kapott Medveczky Balázs is a Színműhely Produkció és Átrium koprodukciójában megvalósult Fehér nyuszi, vörös nyuszi című előadásban nyújtott teljesítményéért.

A 29. alkalommal megrendezett Thealter nemzetközi színházi fesztiválon kilenc nap alatt, kilenc helyszínen öt ország 32 társulatának harminc produkcióját láthatta a közönség Szegeden.

(Fotó: illusztráció, a fesztivál megnyitóján készült)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díj fesztivál színház Thealter
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés