Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Röhejország röhejfocija még röhejesebb: nincs licence a Balmazújvárosnak, de rájuk bízzák, elfocizgatnak-e a következő döntésig
Ziccer 2019. augusztus 9. 17:36

Röhejország röhejfocija még röhejesebb: nincs licence a Balmazújvárosnak, de rájuk bízzák, elfocizgatnak-e a következő döntésig

Az MLSZ döntési sebessége egészen fantasztikus.

„A másodfokon eljáró Fellebbviteli Licencadó Bizottság mai ülésén helyben hagyta az MLSZ elsőfokú döntését, amely július 29-én megvonta a Balmazújvárostól a férfi NB II-es licencet.

Ez azt jelenti, hogy a csapatnak nincs érvényes licence a 2019–2020-as másodosztályú bajnokságra, így a hatályos szabályzatok értelmében a Balmazújvárossal szemben a szövetségnek további jogi eljárást kell lefolytatnia, amelynek végleges lezárultáig a klub maga dönthet arról, hogy csapata lejátssza-e soron következő mérkőzéseit.”

Ennyi, így jelent meg az MLSZ honlapján a Balmazújvárossal kapcsolatosan. Arról hallgatnak, mikor lesz ez a jogi eljárás, az esetleg fellebbezhető-e és igazából az sem érdekli őket, hogy egy fideszes kiskirály csapata játszik-e tovább a magyar másodosztályban vagy sem.

Ne feledjük, a Honvéd óvását ehhez a döntési sebességhez képest pillanatok alatt elutasította az UEFA.

Miért érdekes mindez?

  • Ha teljesen komolyan veszi magát az MLSZ, akkor még a bajnokság kezdése előtt kizárja a Balmazújvárost, és helyette érkezik egy csapat az NB III-ból.
  • Ha csak egy kicsit komolyan veszi magát az MLSZ, akkor most azt mondja, vége, a Balmazújvárost visszaléptetjük, a lejátszott meccsek eredményétől függetlenül azokat 3–0-s gólkülönbséggel az ellenfél javára írjuk, és eztán így lesz valamennyi csapat esetében is az őszi és a tavaszi szezonban is.

Na és ez az érdekes ebben az egészben. Hiszen a Siófok otthon 0–0-s döntetlent játszott a Balmazújvárossal, a Szeged-Grosics meg „csak” 2–1-re nyert. Könnyen lehet, a végén minden pont és gól számíthat, azaz egyáltalán nem mindegy, meddig marad ez az amatőr stílus a magyar másodosztályban érvényben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balmazújváros férfi labdarúgás foci labdarúgás NB II Szeged-Grosics Akadémia