Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. augusztus 9. 17:15

A szegedi Fidesz és a kormánypárti sajtó megint durván hazudott a Partfürdőről

Finoman szólva butaságokat állított a Szegedma a Partfürdőn zajló rekonstrukciós munkálatokról. A lap a beruházáson dolgozó munkások elmondásaira hivatkozva próbált komoly „tényfeltáró riportot” készíteni, de ezúttal (is) csúnyán mellélőttek.

Hirdetés

A Partfürdőn az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása zajlik, három forrásból 460 millió forint értékben. Ugyanakkor a helyi Fidesz-média és Tápai Péter, a Fidesz szegedi alelnöke az utóbbi pár hétben rengeteg butaságot mondott, anélkül, hogy megkérdezték volna az illetékeseket. Például az augusztus 7-ei cikk is úgy született, hogy az írást jegyző Tégely József ki sem ment a Partfürdőre. Olyat állított, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal, vagyis, hogy a horgászpályát augusztus 1-jéig be kellett volna befejezniük a kivitelezőknek. A „Nem sikerült időben befejezni a horgászpályát a Partfürdőn” című cikkében a lap munkásokra és meg nem nevezett üdülőtulajdonosokra hivatkozva állította ezt, holott a valóság az, hogy a határidő október közepe. Ezért folyamatban van a helyreigazítási kérelem, mert az újságíró olyan tárgyi tévedéseket közöl tényként, ami egyszerűen nem úgy van.

Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont ügyvezető igazgatója, mint a Partfürdőt működtető cég vezetője készségesen felvilágosította volna a kormánypárti sajtómunkásokat, de sajnos nem keresték.

– Közel öt évvel ezelőtt, a Fidesz többségű közgyűlés idején, a Partfürdő egyetlen medencéje sem üzemelt, nem voltak fürdőzők, az apartmanjaik, nem voltak rajta a Booking szállásfoglalási oldalon. Ehhez képest 2015-ben megnyitott a létesítmény két medencével, majd, amikor kellett az úszómedencét is beüzemelték, hogy az úszók edzhessenek, amikor az uszodát újították fel. Azaz 2015-től legalább két medence üzemelt folyamatosan, és 30-40 ezer ember fordult meg nyaranta a Partfürdőn a rendezvények látogatóin kívül – mondta Jávorszky Iván.

Új, bérelhető vízi járművek a Partfürdőn (fotók: Szabó Luca)

A Partfürdőn a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont kezelésében vannak apartmanok, illetve sok üdülőtulajdonosnak van ingatlanja. Ezek értéke az utóbbi években, a fejlődés következtében megnőtt, és nem akarja szinte senki sem eladni az üdülőjét. A létesítmény profilját is bővítik: most érkezett tizenegy hajóegység, amelyekből egy sárkányhajó, a többi kajak és kenu, ezeket a jövő héten már bérelni lehet a Partfürdőn.

Ezek a tények. Ezekhez képest az utóbbi időben rengeteg valótlan információ jelent meg a helyi fideszes médiában a Partfürdőről.

Jávorszky Iván felajánlotta, bárkinek, bármikor szívesen elmondja a tényeket, akármilyen hátterű szerkesztőségből keresik meg. A legfontosabb ugyanis a sajtóban is az, hogy „csak tiszta forrásból” dolgozzanak a munkatársak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Jávorszky Iván partfürdő Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés